Markkinointisuunnitelma: Lämpökarelia Oy:n laajentuminen Kuopioon - Kyyrönen, Suvi (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2013)
Tämä opinnäytetyö on markkinointisuunnitelma joensuulaiselle lvi-alan yritykselle Lämpökarelia Oy ja toteutettu Karelia-ammattikorkeakoulussa. Toimeksianto työhön saatiin tammikuussa 2013 ja yritys laajensi toimintaansa Kuopioon helmikuussa 2013. Opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäytetyö, joka on keskittynyt lähtökohta-analyyseihin, segmentointiin, brändin ja imagon luomiseen, uusasiakashankintaan ja markkinointiviestintäsuunnitelmaan. Työn tarkoituksena oli tehdä taustaselvitystä Kuopiosta markkina-alueena ja perustellen käydä läpi, mitä markkinointikanavia kyseisellä alalla tulisi käyttää. Lvi-alan toimijoita on Kuopiossa runsas määrä ja markkinat ovat pirstaloituneet. Kaupunki on suuressa muutosvaiheessa isojen saneeraus- ja rakennustöiden vuoksi. Uusille toimijoille kaupungissa on kuitenkin tilaa isojen rakennusfirmojen joukossa. Erottuakseen Lämpökarelian tulee jatkaa aktiivista mainontaa ja markkinointia sekä etsiä uusia näkyviä paikallisia yhteistyökumppaneita. Opinnäytetyön toteutuksessa on hyödynnetty markkinoinnin teoriaa, yrityksen johdon ja toimihenkilöiden sekä Kuopion kaupungin toimihenkilöiden haastatteluja ja tilastotietoa. Prosessi toteutettiin nopealla aikataululla ottaen huomioon LämpöKarelia Oy:n toimihenkilön työn aloitusajankohdan Kuopiossa. This thesis is a marketing plan for a HPAC contractor called Lämpökarelia Oy from Joensuu, Finland. The study was conducted in the Karelia University of Applied Sciences. It was commissioned in January 2013 and the company’s employee has started to work in Kuopio since February 2013. The study was practice-based by nature. It focuses on the analysis of a new operational environment, segmentation, creation of brand and company image, communication plan and creation of new customer relationships. The purpose was to obtain a full account of the HPAC markets in Kuopio and discuss the best options and channels to reach potential customers. The knowledge base was research literature on the theory of marketing. The data were statistics in the field, and ...