Sosiaalisen median hyödyntäminen matkailun markkinoinnissa - Tihinen, Tuomas (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2013)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on tehdä Rantasipi Rukahoviin sosiaalisen median hyödyntämissuunnitelma. Työssäni keskityn facebook markkinointiin ja kuinka facebookkia voi hyödyntää markkinoinnin ja viestinnän kanavana. Teoriaosuudessa käsitellään termejä sosiaalinen media, facebook ja CREF-mallia. Teoriaosuudella on tarkoitus avata lukijalle sosiaaliseen mediaan liittyviä termejä sekä kertoa markkinoinnista sosiaalisessa mediassa. Opinnäytetyö on toiminnallinen missä on sosiaalisen median hyödyntämissuunnitelman markkinoinnin ja viestinnän kanavana Rantasipi Rukahoviin. Hyödyntämissuunnitelma on tarkoitettu facebook markkinointiin ja viestintään. Sosiaalisen median hyödyntämissuunnitelmassa käy ilmi yrityksen valmiudet, aiheutuvat riskit, markkinoinnin kohderyhmät sekä tarvittavat resurssit. Hyödyntämissuunnitelman tavoitteena on, että sosiaalinen media tukee markkinointi- ja viestintäkanavana ensisijaisesti mielikuvatavoitteitamme. Toisena tavoitteena on kerätä yksikölle lisää seuraajia. Kolmantena tavoitteena onkin lisätä myyntiä viestimällä tapahtumistamme sekä hotellia koskevista uudistuksista ja erikoistarjouksista. Avainsana(