Poronhoitajien työterveystoiminnan nykytila ja tulevaisuus Rovaseudulla : "vasen päältä vitaan, pykälä päällä ja oikean päällä kaksi pykälää" - Puska, Tarja (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2013)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena on kehittää Rovaniemen kaupungin työterveysliikelaitoksen poronhoitajien työterveystoimintaa ja työterveyshuollon palvelun tuottamistapoja työterveyskumppanuuden avulla Rovaniemen kaupungin työterveysliikelaitoksen toimeksiannosta. Opinnäytetyöni tarkoitus on tuottaa käytännönläheistä tutkimustietoa poronhoitajien työterveyshuollon palveluista Rovaniemen kaupungin työterveysliikelaitoksessa. Tutkimus tuo esiin poronhoitajien oman asiakaskokemuksen ja tulevaisuuden kehittämistoiveet. Opinnäytetyöni viitekehys koostuu työterveyttä kuvaavasta hoitotieteen teoriasta, markkinointitieteessä sovellettavasta asiakaspalveluteoriasta, työterveyshuoltolaista ja asetuksesta sekä poronhoitoelinkeinon erityispiirteiden kuvauksesta. Opinnäytetyöni perustuu laadullisiin ja määrällisiin tutkimusmenetelmiin. Tutkimusaineisto koostuu neljän Rovaseudun poronhoitajan ja yhden Paliskuntain yhdistyksen toimihenkilön teemahaastattelusta. Lisäksi aineistoa tukee suppeampi palvelun kokonaistyytyväisyyttä mittaava lomakekysely. Aineiston keruumenetelminä olen käyttänyt sekä laadullista että määrällistä tutkimusmenetelmää. Poronhoitajien asiakaskokemus ja tulevaisuuden kehittämistarpeet paljastuvat seuraavien tutkimustehtävien avulla: Mikä on Rovaseudun poronhoitajien työterveys-toiminnan nykytila, miten Rovaseudun poronhoitajat kokevat nykyisen työterveystoiminnan ja miten Rovaseudun poronhoitajat odottavat työterveystoiminnan muuttuvan tulevaisuudessa ja miten tyytyväisiä poronhoitajat ovat saamiinsa työterveyshuollon palveluihin Rovaniemen kaupungin työterveysliikelaitoksessa? Lisäksi huomioin muun muassa poronhoitotyön erityisvaatimukset, terveyden edistämisen sekä poroelinkeinoon ympäristön ja yhteiskunnan taholta kohdistuvat haasteet. Tutkimustulokset osoittavat poronhoitajien olevan hyvin tyytyväisiä saamiinsa työterveyshuollon palveluihin. Ne viittaavat kuitenkin siihen, että suurin poronhoitajia koskeva kehitystarve olisi huomioida paremmin heidän työssä jaksamisensa ja työhyvinvoinnin henkinen ja ...