Lämpökeskusten automaatiorevisio - Vikki, Joonas (Oulun seudun ammattikorkeakoulu, 2013)
Tässä opinnäytetyössä tehtiin Rovaniemellä sijaitsevan Ojanperän lämpökeskuksen automaatiorevisio. Tavoitteena oli päivittää lämpökeskuksen kriittisimmät hälytys- ja ohjausjärjestelmät sekä liittää ne kaukokäyttöjärjestelmään. Tämän lisäksi työhön kuului kaikkien vara- ja huippuvoimalaitosten kriittisten hälytysjärjestelmien päivittäminen. Tärkeimpinä yksittäisinä päivityksen kohteina olivat paloilmaisinjärjestelmän, öljyvuotohälytysten sekä kaukolämpöpumppujen ohjausjärjestelmän suunnittelu sekä toteutus. Työhön sisältyi suunnittelu, asennus, käyttöönotto sekä dokumentointi. Tämän lisäksi työhön kuului kaikkien osa-alueiden liittäminen kaukokäyttöjärjestelmään. Kaukokäyttöjärjestelmän ja etäkäytön toimintavarmuuden maksimoiminen oli myös tärkeä osa tätä työtä. Työn tavoitteet saavutettiin ja aikataulu pysyi sovitun mukaisena. Hälytysjärjestelmät saatiin päivitettyä ja liitettyä kaukokäyttöjärjestelmään. This thesis is about revision of the automation systems of Ojanperä heat plant located in Rovaniemi, Finland. Main goal was to update the most critical alarm systems and control systems and attach them to the remote control system. The project also included the update of critical alarm systems in all backup power plants. Most important parts of the revision were installation of a fire detection system and oil leakage detection systems and planning control system for the district heating pumps. This project included planning, installation, commisioning, testing and documentation of the new systems. Also maximization of the functionality of the remote control system was important part of this project. Main goals were accomplished within the timetable. Alarm and control systems were succesfully added to the remote control system.