Luonnontuotteiden käyttö Green Care -toiminnassa - Anttila, Emmi (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2013)
Opinnäytetyöni aiheena on Luonnontuotteiden käyttö Green Care -toiminnassa. Toimeksiantaja työlleni on Green Care Lappi -hanke, jonka toimintaa hallinnoi Rovaniemen ammattikorkeakoulu. Green Care -toimintaa yleisesti koordinoi Green Care Finland ry. Opinnäytetyöni tarkoituksena on selvittää lappilaisten yritysten luonnontuotteiden käyttöä ja sitä, miten se on yhdistetty Green Care -toimintaan. Materiaalin opinnäytetyöhöni sain sähköpostikyselyllä, jossa selvitettiin muun muassa, mitä luonnontuotteita ja missä muodossa yritykset luonnontuotteet ostavat/hankkivat. Yrityksille lähetetyssä kyselyssä avattiin Green Caren ja luonnontuotteiden käsitteet. Sähköpostikysely toteutettiin helmi-maaliskuun vaihteessa 2013. Kysely lähetettiin 97 lappilaiselle yritykselle, ja vastauksia tuli 14 kappaletta. Yritykset olivat valikoituneet kyselyn saajiksi sillä perusteella, että oli oletettavissa heillä olevan jotain Green Care - ja/tai luonnontuotteisiin liittyvää toimintaa. Vastaajat edustivat hyvin laajaa skaalaa Lapin yrityksistä. Saadut vastaukset kertoivat sen, että lappilaisille luonnontuotteille olisi kysyntää. Tuotanto ja kulutus eivät tässä asiassa kohtaa toisia. Luonnontuotteita tulisi saada ostettua eri kanavista, jotta yrittäjien olisi niitä helpompi löytää. Vastauksista ilmeni myös se, että Green Care kokonaisuudessaan on vielä suhteellisen tuntematon käsite ja sen saaminen käytäntöön on vielä alkutekijöissä. The subject of the thesis is the utilization of natural products in Green Care operation. The thesis is commissioned by Green Care Lappi -project whose operation is managed by Rovaniemi University of Applied Sciences. Green Care operation generally is coordinated by Green Care Finland ry. The object of the thesis is to survey the use of natural products in Lappish enterprises and how this is connected to Green Care operation. The material for thesis was collected via an email-questionnaire, which inquired information among others about the supply of natural products used. The meaning of concepts Green Care ...