Kauppakeskus Rajalla På Gränsen : Imagotutkimus - Mäkelä, Johanna; Miettunen, Miia (Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu, 2013)
Opinnäytetyömme tavoitteena oli selvittää, millainen on Kauppakeskus Rajalla På Gränsenin imago asiakkaiden näkökulmasta sekä, mitkä tekijät ovat vaikuttaneet imagon muodostumiseen. Opinnäytetyö toteutettiin toimeksiantona Kauppakeskus Rajalla På Gränsenille yhdessä Elävä Lappi -hankkeen kanssa. Opinnäytetyömme teoreettinen viitekehys rakentuu imagon ja maineen käsitteistä, miten imago ja maine muodostuvat ja mikä merkitys niillä on yrityksen kilpailukyvyn kannalta. Teoriaosassa perehdyimme myös kauppakeskusten rooliin palvelukeskittyminä. Tutkimus toteutettiin kvalitatiivisena haastattelututkimuksena Rajalla På Gränsen -kauppakeskuksessa. Haastatteluiden tukena käytimme visuaalisia elementtejä, jotka toteutettiin yhdessä Elävä Lappi -hankkeen kanssa. Tutkimuksen mukaan Kauppakeskus Rajalla På Gränseniä pidetään monipuolisena ja sopivan kokoisena ostospaikkana, jonka liikevalikoimasta löytyy lähes kaikki tarvittava. Asiakkaat kokevat kauppakeskuksen olevan eläväinen tapahtumapaikka, joka tavoittaa kaikenikäiset ihmiset. Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että asiakkaiden kokemukset ovat pääosin positiivisia ja mielikuvat vastaavat todellisuutta. The objectives of our study were to find out what the image of Shopping center Rajalla På Gränsen is from the customers' perspective, as well as the factors that have impacted on the formation of the image. The thesis was commissioned by Shopping center Rajalla På Gränsen in cooperation with Living Lapland project. The theoretical framework of this study consists of the discussions of the concepts of image and reputation. In addition, this study addresses the questions of how image and reputation are formed and what their importance is to the company's competitiveness. In the theoretical part, we focus on discussing the Shopping center’s role as service centers. The data for the study was collected through qualitative interviews at the Shopping center Rajalla På Gränses premises. The interviews were supported by visual elements, which were carried out in ...