Perehdytysopas koiravaljakkoyritykseen tuleville uusille harjoittelijoille : SnowRiders-opas - Autio, Katriina (Lahden ammattikorkeakoulu, 2013)
Tämän opinnäytetyön toimeksiantaja on SnowRiders Safarit ky, joka on koiravaljakkosafareita pääsääntöisesti Kittilän ja Muonion alueella tarjoava ohjelmapalveluyritys. Tässä toiminnallisessa opinnäytetyössä tehdään yritykseen esimerkiksi harjoitteluun tuleville uusille työntekijöille perehdytysopas. Se sisältää tietoa yrityksestä sekä yleisesti sen toiminnasta, työtehtävistä, toimintaympäristöstä ja asiakkaista. Opinnäytetyön toiminnallinen osuus on SnowRiders-oppaaksi nimetty sähköinen perehdytysopas, joka on tarkoitus toimia ennakkoon jaettavana materiaalina harjoittelijoille. SnowRiders-oppaassa on kolme pääteemaa, jotka ovat talviaktiviteettien toimintaympäristö, koiravaljakot ja koiravaljakosafareiden asiakkaat. Opas on tehty luottamuksellisesti, joten sitä ei julkaista tämän raportin yhteydessä. Opinnäytetyön toinen osa on toiminnallisen osuuden raportointi. Tutkimusmenetelmäni on osallistuva havainnointi, jota toteutin kahdessa jaksossa sesongin 2012-2013 aikana toimien yrityksessä sekä oppaana että perehdyttäjänä. Lisäksi kokemukseni omalta harjoitteluajaltani yrityksessä ja yrittäjän päätelmät ovat valintaperusteina oppaaseen kootuille asioille. The commissioner of this functional thesis is a sled dog safari enterprise named SnowRiders Safaris. They function mainly in the Kittilä and Muonio areas in Finnish Lapland. In this thesis I, together with the commissioner, create an introduction guide for trainees that come to work in SnowRiders Safaris. The functional part of this thesis is the guide called SnowRiders guide. It’s made to be in an electronic form, so that it can be easily sent to trainees before they start their training. There are three main themes in the SnowRiders guide. The themes are sled dogs, arctic environment and customers of sled dog safaris. The SnowRiders guide is made confidentially so it’s not published with this thesis. The theoretical part includes theories behind the three themes of the guide, the role of Lapland and sled dog safaris in Finnish tourism. The method of this ...