Kolarin kunnan päivitetty sähköinen hyvinvointikertomus - Kaikkonen-Tiensuu, Helena (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2013)
Tekijä Helena Kaikkonen-Tiensuu Vuosi 2013 Toimeksiantaja Työn nimi Sivu- ja liitemäärä Kolarin kunta Kolarin kunnan päivitetty sähköinen hyvinvointikertomus 65 + 9 Opinnäytetyön tarkoituksena on päivittää Kolarin kunnan hyvinvointikertomus sähköiseen muotoon. Sähköinen hyvinvointikertomus on päivitetty eri hallin-tokuntien ja terveyden edistämisen asiantuntijatyöryhmän kanssa yhteistyös-sä. Se on tiivis kuvaus kunnan väestön terveydestä ja hyvinvoinnista sekä niihin vaikuttavista tekijöistä sekä kunnan tämänhetkisestä hyvinvointipolitii-kasta ja rakenteiden toimivuudesta. Tämä opinnäytetyö toteutettiin projektiluonteisesti toiminnallisena opinnäyte-työnä. Sähköisen hyvinvointikertomuksen päivittäminen, kokoaminen ja kir-joittaminen tapahtuivat Pohjoisen alueen Kaste -hankkeen rahoittaman työs-kentelyjakson aikana. Opinnäytetyön teoreettisessa viitekehyksessä käsiteltiin sähköistä hyvinvoin-tikertomusta, terveyttä ja hyvinvointia ja niiden edistämistä, kunnan roolia terveyden hyvinvoinnin edistäjänä ja Kolarin kuntaa, johon tämän opinnäyte-työn tuotoksena on päivitetty sähköinen hyvinvointikertomus. Kunnan johto ja luottamushenkilöt voivat hyödyntää päivitettyä sähköistä hy-vinvointikertomusta kunnan toiminta- ja taloussuunnitelmissa ja kaikessa päätöksenteossa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Se täsmentää hyvinvointi-indikaattoreiden avulla kuntalaisten hyvinvointitarpeita, arvioi toteutunutta toimintaa ja voimavaroja ja edistää näin kuntalaisten ter-veyttä ja hyvinvointia. Opinnäytetyön teoria ja tuotos vahvistivat tekijän terveyden ja hyvinvoinnin ammatillista osaamista. Opinnäytetyö myös edisti ja vahvisti terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen hallinnollista ja taloudellista osaamista sekä projek-tityöskentelyssä tarvittavia vuorovaikutustaitoja. Avainsanat Sähköinen hyvinvointikertomus, terveyden- ja hyvin voinnin edistäminen Author Helena Kaikkonen-Tiensuu Year 2013 Commissioned by Subject of thesis Number of pages Municipality of Kolari Kolari Municipality Updated Electronic Health ...