Matkalla Grönlannissa : Käsityksiä ja kokemuksia Grönlannista matkakohteena - Myllymäki, Anne-Mari (Centria ammattikorkeakoulu (Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu), 2013)
Tämä opinnäytetyö antaa perustietoa Grönlannista matkakohteena. Teoriapohja työhön syntyi omakohtaisesta kokemuksesta, paikan päällä havainnoinnista ja alan kirjallisuudesta. Tavoitteena oli saada samojen kansien väliin perustiedot Grönlannista ja omat kokemukset ja vinkit muille jaettavaksi. Grönlannin tunnettuudesta tehtiin kvantitaviivinen eli määrällinen kysely, joka toi tutkimustietoutta tähän työhön. Kyselyssä verrattiin aikuisten ja nuorten tietämystä maasta. Kyselyn tulos ei yllättänyt, eikä aikuisten ja nuorten välillä ollut suuriakaan eroja tietämyksessä. Johtopäätöksenä voi todeta, että kyselyyn vastaajat tunsivat Grönlannin perustasolla ihan hyvin, mutta ei pintaa syvemmältä. Grönlanti sopii erittäin hyvin nimenomaan ryhmämatkailijoille. Tässä työssä on käytetty myös tekijän omaa kerronnallista tietoutta, huomautuksina kappaleiden lopussa omina kokemuksina kyseisestä paikasta. Lisäksi Pietarsaaren Nanoq-museosta muodostui tälle opinnäytetyölle tärkeä tiedon lähde. Siellä on arktisten alueiden esineistöä ja tutkimusmatkailijoiden välineistöä sekä paljon Grönlantiin liittyvää asiaa. Museossa on arktista eksotiikkaa ja se on tunnustus arktisten luonnonkansojen kulttuurille. This thesis gives facts about Greenland as a destination. The theoretical part of this work relies on my personal experiences and observations as well as on literature. The main objective of the research was to put facts about Greenland, as well as my own experiences and tips together into one book. A small-scale questionnaire survey was carried out concerning the recognizability of Greenland. With the help of the questionnaire data for the thesis was collected. The questionnaire compared the knowledge that adults and young people have of Greenland. The results of the questionnaire were not surprising and there were no major differences between adults and young people in terms of what they know about the country. In conclusion it can be said that Finnish people knew Greenland well on the basic level, but did not have deep knowledge ...