Seksuaalikasvatusta 8. luokkalaisille keminmaalaisille pojille - Vainio, Sanna; Hast, Salla-Mari (Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu, 2012)
Tekijä(t): Salla-Mari Hast & Sanna Vainio Opinnäytetyön nimi: Seksuaalikasvatusta keminmaalaisille 8. luokkalaisille pojille Sivuja (+liitteitä): 41 sivua ja 7 liitettä Projektityön tarkoituksena oli suunnitella ja toteuttaa seksuaalikasvatustunnit ke-minmaalaisille 8. luokkalaisille pojille. Suunnittelimme ja toteutimme seksuaalikas-vatustunnit syksyllä 2011 toteuttamamme kyselyn vastauksien pohjalta. Projektityön tavoitteena oli lisätä keminmaalaisten 8. luokkalaisten poikien seksuaalitietoutta. Projektityön lähtökohtana on 8. luokkalaisten poikien heikompi seksuaalitietotaso, kuin samanikäisillä tytöillä. Projektityö on rajattu niihin aihealueisiin, joita käsitte-limme toteuttamillamme seksuaalikasvatustunneilla: murrosiän muutokset, seuruste-lu, seksuaalisuuden portaat, sukupuolitaudit ja ehkäisy. Lisäksi käsittelemme projek-tityössä seksuaalisuutta, seksuaaliterveyden edistämistä ja seksuaalikasvatusta. Toteutimme seksuaalikasvatustunnit rastimuotoisina. Jaoimme seksuaalikasvatustun-nin rastit kolmeen eri aihealueeseen. Ensimmäisellä rastilla käsittelimme seksuaali-suuden portaita, murrosiän muutoksia ja ensimmäistä yhdyntäkertaa. Toinen rasti käsitteli sukupuolitauteja ja kolmas ehkäisyä, jossa pojilla oli mahdollisuus harjoitel-la kondomin laittamista. Pääsimme tavoitteeseemme projektityössä lisäämällä keminmaalaisten 8.luokkalaisten poikien seksuaalitietoutta. Seksuaalikasvatustunnit onnistuivat myös palautteen perusteella hyvin ja pojat olivat uteliaita ja kiinnostuneita aiheesta. Seksu-aalikasvatustuntien rastimuotoisuus osoittautui toimivaksi valinnaksi. Tekijä(t): Salla-Mari Hast & Sanna Vainio Opinnäytetyön nimi: Sex education to eighth grade school boys in Keminmaa Sivuja (+liitteitä): 41 pages and 7 appendices The purpose of this project was to plan and execute sex education classes to eighth grade school boys in Keminmaa. We planned and executed sex education classes in autumn 2011 based on an enquiry we executed. The objective of this project was to increase the knowledge of sexuality ...