Verkkosivujen kehittämissuunnitelma : nuoret mukaan Tampereen Karjala-seuraan - Lehmusruusu, Anette (HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, 2013)
Tampereen Karjala-seura on aloittanut toimintansa vuonna 1940. Seitsemänkymmenen vuoden aikana viestintävälineet ovat muuttuneet, ja sen mukana viestinnän keinot. Suullisen tiedottamisen rinnalle tuotiin paperinen tiedotuslehti, ja nykyään seura on avannut myös omat verkkosivut ja Facebook-sivun kertoakseen toiminnastaan. Ikääntyvä seura kaipaa toimintaansa mukaan nuoria jäseniä. Sähköisten viestintävälineiden hallinta ja käyttäminen on yksi tärkeä osa nuorten tavoittamisessa. Seuran verkkosivut eivät kuitenkaan vastaa toiminnaltaan tämän päivän tarpeita. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena onkin selvittää, millä keinoin verkkosivuja voisi uudistaa, jotta ne kiinnostaisivat myös nuoria, mahdollisia uusia jäseniä. Tutkimusmenetelmänä oli kvalitatiivinen tutkimus. Haastattelemalla seuran aktiivisia ja nuoria jäseniä saatiin tietää, mitä uudistuksia verkkosivuille kaivattaisiin. Yhden pitäjälehden päätoimittaja kertoi, miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää lehtityössä. Esimerkit rohkaisevat jatkamaan ja kehittämään Tampereen Karjala-seuran Facebook-sivun käyttöä. Analysoimalla 66 karjalaseuran verkkosivuja saatiin esimerkkejä siitä, mitä toimintoja olisi mahdollista toteuttaa myös Tampereen Karjala-seuran sivuilla. Kehittämisprojekti poiki kaksi kehittämisehdotusta. Niistä ensimmäinen on helpompi toteuttaa, sillä se ei vaadi niin paljon tietoteknistä osaamista, materiaalin tuottamista tai päivittämistä. Uudistuksen pystyy toteuttamaan nykyisten jäsenten voimin. Toinen kehittämisehdotus vaatii jo hieman perehtymistä tekniikkaan ja aktiivisuutta teksti- ja kuvamateriaalin tuottamiseen. Tähän saattaa jo tarvita lisää resursseja, ehkä jonkun nuoren jäsenen aktiivisuutta. The Karelian Society of Tampere was founded in 1940. During the last seven decades or so communication tools and ways of the communication have changed a lot. In addition to spoken reporting, the society also has a newsletter in paper format. Now it has opened its own web pages and a Facebook account. The society is growing older; it would also like ...