Kahi-harkkotalon rakennesuunnittelu ja kustannusvertailu - Kamunen, Lotta (Saimaan ammattikorkeakoulu, 2013)
Tämän insinöörityön päätavoitteena oli laatia rakennepiirustukset opetustaloon ja tehdä rungon rakennusmateriaaleista kustannusvertailu. Omakotitalo raken-netaan Imatralle Tuulikallion kaupunginosaan. Opinnäytetyön tilaajana oli Etelä-Karjalan ammattiopisto. Rakennesuunnittelun lähtötietoina toimivat arkkitehdin pohjapiirustukset, geo-teknikon pohjatutkimuslausunto sekä Saint-Gobain Weberin suunnitteluohjeet Kahi-harkolle. Suun¬nittelussa otettiin huomioon myös Suomen rakentamismääräyskokoelman määräykset ja ohjeet. Suunnittelussa käytettiin AutoCAD LT 2008 -suunnitteluohjelmaa. Mitoitukset tehtiin eurokoodien, Kahi-harkon omien ohjeiden ja Suomen rakentamismääräyskokoelman mu¬kaisesti. Mitoitukset tehtiin pääsääntöisesti Excel-pohjaisilla laskentaohjelmilla. Etelä-Karjalan ammattiopisto on rakennuttamassa jo kahta rakennussuunnitte-lultaan samanlaista taloa kuin opinnäyte¬työssä suunniteltu talo. Rakennepiirustukset olivat valmiit maaliskuussa 2013, joiden poh¬jalta kustannusvertailu suunnitellun talon ja rakennettavana olevien talojen välillä aloitettiin. Rakennusmateriaalikustannuksia vertailtiin laskelmin. Työn kestoa ja hintaa ei huomioitu tässä opinnäytetyössä. Hintatietojen varmistamiseksi rakennusmateriaaleista pyydettiin tarjoukset kahdelta rakennustarvikkeita myyvältä liikkeeltä. The purpose of this thesis was to prepare the structural designs for a teaching house and study the financial differences between different building materials. The house will be built on a district called Tuulikallio which is located in the city of Imatra. The work was commissioned by South Karelia Vocational College. The structural designs are based on architect’s floor plan, the geological field investigations and Saint-Gobain Weber designing of kahi-brick guide. The drawings were made according to the National Building Code of Finland. Structural drawings were done by using Autodesk AutoCAD LT 2008. The design calculations were made according to the National Building Code of Finland and The Eurocodes. The design calculations were mostly done by using Excel-based design programs. South Karelia Vocational College has already constructed two houses similar to the designs of the house of this thesis. The designs were completed on time in March 2013 which enabled a cost comparison between the existing houses and the designed house. The building material costs were compared with calculations. The project duration and earning per hour were not taken into account. To ensure the accuracy of the costs the building materials were acquired from two different building material resellers.