Viisumivapaus-mahdolliset hyödyt ja haitat Etelä-Karjalan majoitusliikkeiden liiketoiminnalle - Tolvanen, Jenna (Saimaan ammattikorkeakoulu, 2013)
Tämän opinnäytetyön aiheena oli millaisia voisivat olla mahdollisen viisumivapauden vaikutukset Etelä-Karjalan alueella toimivien majoitusliikkeiden liiketoimintaan. Opinnäytetyössä käytettiin kvalitatiivista, eli laadullista tutkimusmenetelmää. Teoriaosuudessa avataan käsitteitä strategia, strateginen johtaminen ja Suomen matkailun tilanne tällä hetkellä. Näiden lisäksi tärkeänä osana teoria osuutta on viisumivapaus, kuten sen mahdolliset vaikutukset sekä mahdollisen toteutumisen ajankohta. Tähän mielipiteensä antoi Etelä-Karjalan alueella toimivien majoitusliikkeiden johtohenkilöstö. Opinnäytetyön teoriaosuuden lähteinä olivat Internet, tutkimukset, lehtiartikkelit sekä kirjallisuus. Empiirisen osan lähteinä toimivat kyselyyn vastanneiden majoitusliikkeiden johdon mielipiteet. Tuloksena opinnäytetyössä saatiin selville, kuinka Etelä-Karjalan majoitusliikkeiden johtohenkilöstö kokee mahdollisen viisumivapauden vaikuttavan alueen majoitusliikkeiden liiketoimintaan. Tämän lisäksi opinnäytetyöstä selviää, millainen on Suomen matkailun tilanne ja mitä viisumivapaudesta tiedetään tällä hetkellä yleisesti. The purpose of the study was to find out what kind of affects could the possible visa-free travel have between the Russian Federation and European Union to the accommodation operators in South Karelia. In this study has been used a qualitative approach. The theoretical part includes terms like strategy, strategi-cal leadership and management and the prevailing travelling situation in Finland. In addition to previously mentioned, an important section of the theoretical part is the visa-free travel between the Russian Federation and the European Union - the possible affects of it and the time line considering the possible realization of the visa-free travel. The opinions for above mentioned came from the managers of accommodation operators in the South Karelia area. The theoretical part of the study was gathered from newspapers, Internet, literature and researches. The sources of the empirical part were the results gathered through the questionnaire directed to the managers of the accommodation operators. The final result of this study shows how the managers of the accommodation operators in South Karelia see the possible visa-free travel between the Russian Federation and European Union affecting their business. This study contains also information about the prevailing travelling situation in Finland and what is commonly known about the visa-free travel between the Russian Federation and European Union.