Perehdytysohjeet päivystävälle sairaanhoitajalle Muonion terveyskeskukseen - Järvirova, Seija (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2013)
Tekijä Seija Järvirova Toimeksiantaja Muonion-Enontekiön kansanterveystyön ky Työn nimi Perehdytysohjeet päivystävälle sairaanhoitajalle Muonion terveyskeskukseen Sivu- ja liitemäärä 31+3 Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli laatia päivitetyt perehdytysohjeet Muonion terveyskeskukseen päivystysaikaiseen sairaanhoitajan työhön. Perehdytysohjeiden avulla uusi työntekijä tutustuu työyhteisöön ja sen toimintaan. Perehdytysohjeet helpottavat perehdytysprosessia. Hyvän perehdytysohjeen avulla perehdytys on tehokasta ja kaikille uusille työntekijöille samanlainen. Opinnäytetyön kirjallisessa raportissa käydään läpi päivystyspotilaan hoidon järjestäminen Tunturi-Lapissa. Päivystyksen järjestäminen yhteispäivystyksenä on tällä alueella ollut käytäntönä jo vuosien ajan. Sairaanhoitajien rooli potilaiden hoidossa on merkittävä. Alueella, jossa lääkäri voi olla kaukana vastaanottopaikasta, ovat hoitajan ammattitaito ja osaaminen erityisen tärkeitä. Hoidon tarpeen arviointi ja ammatillinen osaaminen korostuvat tällaisessa päivystystoiminnassa. Sairaanhoitajan hyvä ja perusteellinen perehdyttäminen helpottavat työn tekemistä ja antavat varmuutta työtehtävistä selviämiseen. Perehdytysohjeet on tehty yhteistyössä Muonion terveyskeskuksen sairaanhoitajien kanssa. Perehdytysohjeet laitetaan päivystyshuoneeseen kansioon ja tulevaisuudessa myös sähköiseen muotoon. Opinnäytetyö perustuu alan kirjallisuuteen, lehtiin, pro-gradu- ja väitöskirjatutkimuksiin sekä internet-lähteisiin. Tietolähteisiin olen tutustunut kriittisesti ja lähteiksi olen valinnut luotettavia ja näyttöön perustuvia tutkimuksia. Avainsanat päivystyspotilas, hoidon tarpeen arviointi, perehdyttäminen, sairaanhoitajan osaaminen Author Seija Järvirova Year 2013 Commissioned by Muonio-Enontekiö Joint Municipal Authority for Public Health Subject of thesis Orientation Material for Duty Nurses Working in The Muonio Health Centre Number of pages 31+3 The aim of this practical thesis was to provide updated orientation instructions for the A&E duty staff ...