Yrityksen markkinointi tapahtuman avulla case August in low tones - Nevanpää, Suvi (Satakunnan ammattikorkeakoulu, 2009)
Tavoitteena oli suunnitella ja toteuttaa musiikkitapahtuma Bar Bristolissa, Turussa. Tapahtuma, August in low tones, järjestettiin lauantaina 15.8.2009. Tapahtumassa esiintyi akustisesti neljä esiintyjää: MyForever, Pearly Gates, Sami Anttila (Solo) ja Wille. Järjestin tapahtuman yhdessä Janina Ilmasen ja Jenna Toivosen kanssa, mutta kukin raportoi eri aihealueesta. Minun aihealueeni, ja tämän opinnäytetyön aihe, on yrityksen markkinointi tapahtuman avulla. Tämän työn tavoitteena oli selvittää millaista on tapahtumamarkkinointi, miten tapahtumaa markkinoidaan ja miten markkinoinnin avulla tavoitetaan oikea kohderyhmä sekä myös kuinka saadaan markkinointi onnistumaan edullisesti. Tutkimuksen teoriaosassa selvitettiin perusteet markkinoinnista ja perehdyttiin tarkemmin tapahtumamarkkinointiin ja näitä sovellettiin empiriaosassa. Teoriaosan avulla muodostettiin runko empiriaosalle. Empiriaosassa selvitettiin toimintaympäristö, järjestetty tapahtuma, siihen käytetty mainonta ja tulokset. Mainontavälineinä käytettiin ulkomainontaa, suoramainontaa ja sosiaalista mediaa. Mainonta ei ollut aivan riittävää, sillä osa ihmisistä ei ollut nähneet mainoksia missään. Kuitenkin tapahtumaan tuli silti paljon ihmisiä ja tuotto oli parempi kuin normaalina lauantai-iltana. Tapahtuma ja sen mainonta onnistui kaikesta huolimatta hyvin ja tavoitteet saavutettiin. Palaute tapahtumaan osallistuvilta ja baarin omistajalta sekä ravintolapäälliköltä oli positiivista. Baari sai uusia asiakkaita, esiintyjät saivat tunnettavuutta ja järjestäjät saivat kokemusta tulevaisuuden varalle. Tapahtuman markkinointia olisi voinut miettiä vielä tarkemmin ja käyttää erilaisia markkinointikanavia monipuolisemmin. Olisi voinut tutustua enemmän eri mainontakeinoihin, ja panostaa esimerkiksi mainontaan, joka herättää enemmän huomiota kuin tavallinen ulkomainonta. Tällä tavoin olisimme saaneet tapahtumaan enemmän kävijöitä. The aim was to plan and execute a music event in Bar Bristol, Turku. The event was called “August in low tones” which was held on Saturday August 15th 2009. Four bands performed: My Forever, Pearly Gates, Sami Anttila (Solo) and Wille. I organized the event with Janina Ilmanen and Jenna Toivonen, each of us reported on different subjects. My subject, and theme of this thesis, is a company’s marketing by using an event. The aim of this thesis was to find out what exactly is “event marketing”, and how to market an event. And with this, how to reach a target audience through marketing and to stay within a budget. The thesis deals with the theories of both basic marketing and event marketing. Both of these have an empirical part. The theory part creates a base for the empirical part. The empirical part includes the operational environment, the event, the type of marketing and the results. The advertising methods were outdoor advertising, direct marketing and social media. The advertising was not enough, because some of the people had never seen the ads, but still the advertising brought more customers, and there was a different target audience attending this event. The profit was better than on any normal Saturday evening. This event with basic advertising succeeded and all goals were reached. Feedback from the customers; the owner of the bar and the restaurant manager were all positive. The bar gained new customers, the bands received more publicity and the organizers got more experience for future events. The marketing of this event could have been more effective had it been more planned out by using a variety of advertising methods and ultimately reach more customers and publicize the event. For example, we could concentrate more in unusual advertising that in normal outdoor advertising.