Vuzix Wrap 920 VR HMD ja Nintendo Wiin Wiimote RealXtend-virtuaalimaailman käyttöön ja hallintaan - Maijala, Tomi (Oulun seudun ammattikorkeakoulu, 2013)
Tässä opinnäytetyössä sovellettiin Vuzix 920 VR HMD silmikkonäytön ja Nintendo Wiin Wiimote-ohjainta RealXtend-virtuaalimaailman katselussa, hallinnassa ja virtuaalimaailmassa olevan avatarin liikkuttamisessa. Työn tilaajana oli Oulun VTT. Työssä käytössä oli RealXtendin kehittämä Tundra 2.2.0 -versio, johon implementoitiin HMD-silmikkonäytölle Vuzixin tekemä Vuzix-ohjelmistokehitysalusta, versio 3.1.1 ja Wiimotelle WiiYourself 1.15 -wiimote-kirjasto. WiiYourself mahdollistaa tietokoneella Nintendo Wiin Wiimote-ohjaimen käytön. Näitä kirjastoja käyttämällä ohjelmoitiin avatarin liikuttamiseen vaadittavat osat ja yhteydet. Ohjelmointikielinä olivat käytössä C++, Qt, C ja JavaScript. Ohjelmointityökaluina olivat Visual Studio 2008 ja Notepad++. Pääasiallinen tavoite oli, että virtuaalimaailman tarkastelu tapahtuu HMD -silmikkonäytön kautta sekä avatarin päänliikkeiden ohjaaminen HMD -silmikkonäytön antureiden avulla. Avatarin ohjaaminen kuten kävely ja erilaiset eleet tehtiin Wiimote-ohjaimella. Näin virtuaalimaailmakokemus parantuu, koska käyttäjä tuntee olevasta virtuaalimaailmassa sisällä ja avatarin sekä objektien hallinta helpottuu. Edellä mainitut tavoitteet toteutuivat. HMD-silmikkonäyttö ja Wiimote-ohjain toimivat moitteettomasti virtuaalimaailman hallinnassa. In this thesis Vuzix VR HMD video eyewear and Nintendo Wii Wiimote controller were applied to viewing, controlling and moving in RealXtend virtual reality. Thesis was commissioned by Oulu Technical Research Centre of Finland. Version of the RealXtend Tundra used in this thesis was 2.2.0 and Vuzix software development kit and WiiYourself 1.15 library were implemented in it. Both were needed in order to use the Vuzix eyewear and the Nintendo Wiimote in RealXtend. The libraries made it possible to program functionality between hardware and RealXtend. Programming languages used were C++, Qt, C and JavaScript. The programming tools were Visual Studio 2008 and Notepad++. Main goal was to enable avatar head controlling with HMD eyewear and avatar movement ...