Pohjois-Karjalan moottorikelkkaurien käyttäjäkysely 2012 - Simonen, Riitta (Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu), 2013)
Käyttäjäkyselyn avulla kerättiin tietoa ja käyttäjäkokemuksia Pohjois-Karjalan moottorikelkkaurien ja niitä ylläpitävän Pohjois-Karjalan virkistysreitistöyhdistyksen toiminnan kehittämiseksi. Kysymyslomakkeita lähetettiin uraluvan lunastaneille moottorikelkkailijoille syksyllä 2012. Kyselyyn pystyi osallistumaan sähköisen Typala -ohjelmalla toteutetun kyselyn kautta tai paperisella kyselylomakkeella. Vastaajista 77,1 % oli Pohjois-Karjalasta ja 22,9 % Pohjois-Karjalan ulkopuolelta. Käyttäjäkysely osoitti, että tammi- maaliskuu ovat suosituimpia moottorikelkkailu kuukausia Pohjois-Karjalassa. Moottorikelkkailu suuntautuu eniten Joensuun seudulle. Uralupien hinnat jakavat mielipiteitä vahvasti. Pääasiassa lupia pidetään kuitenkin joko edullisina tai kalliina. Suurin osa ostaa koko kauden käsittävän uraluvan. Pohjois-Karjalan moottorikelkkaurien kuntoa pidetään kohtalaisena. Moottorikelkkailijoiden mielestä uria voisivat käyttää myös mönkijät, maastopyöräilijät ja ratsastajat kesäaikaan. Maksullisista palveluista moottorikelkkailijat käyttävät huoltamoja ravitsemuspalveluita. Pohjois-Karjalaan kaivataan uusia moottorikelkkauria, mutta kokonaisuudessa Pohjois-Karjalan moottorikelkkauriin ollaan melko tyytyväisiä. Using the survey , information and user experiences were collected to improve the North Karelian snowmobile tracks and the operation of their maintainer, North Karelian Association for Recreational Trails. Questionnaires were sent to those who had collected their track permits on the fall of 2012. The questionnaire could be answered using the electronic Typala -program or a paper form. 77,1% of the respondents were from North Karelia and 22,9 % outside of North Karelia. Based on the survay , it can be noted that the most popular snowmobiling months in North Karelia are from January to March. Snowmobiling is mostly headed for the Joensuu region. The prices of the track permits strongly divide opinions. The permits are mainly considered to be either inexpensive or expensive. The majority collects a permit ...