Liiketoiminnan kehittämisen mahdollisuudet : case: Leuku Oy - Mäkelä, Riikka (Lahden ammattikorkeakoulu, 2009)
Tutkin opinnäytetyössäni liiketoiminnan kannattavuuden parantamista. Tarkoituksena on tuottaa tietoa ja toimintamalleja asiakashankintaan kehitysprosessissa olevalle yritykselle. Opinnäytetyössä esitellään näkökulmia, joita yrityksen tulee ottaa huomioon, jotta se voi jatkaa kannattavaa yritystoimintaa. Liikeidean kirkas-taminen ja sen tarkempi profilointi toimivat markkinoinnin ja asiakashankinnan lähtökohtina. Näiden asioiden kehittäminen voidaan aloittaa tämän työn pohjalta. Case-yritys Kuvatoimisto Leuku Oy on kymmenen vuotta täyttänyt yritys, jonka kuvaajajoukko on kasvanut seitsemästä 28 ammattikuvaajaan. Yritystoiminta on alusta alkaen keskittynyt toimimaan internetin kautta. Kuvatiedostot toimitetaan asiakkaille yksinkertaisesti ja nopeasti. Kuvatoimistolla ei ole palkallista johtoa eikä varsinaista markkinointistrategiaa, jonka vuoksi yrityksen sisäinen tarkastelu oli mielestäni tarpeen. Leuku Oy tunnetaan luonnonkuvatoimistona. Uusien kuvaajien myötä yrityksen kuva-aiheet ovat laajentuneet, joten sen imago tulisi päivittää nykytilannetta vas-taavaksi. Leukun tavoitteena on päästä kansainvälisille markkinoille. Kymmenen vuotta täyttäessään alkuperäinen Arktinen kuvatoimisto typistettiin kaupparekiste-riin pelkäksi Kuvatoimisto Leukuksi, mikä oli ensimmäinen näkyvä askel Arktisen kuvatoimiston kehittymisestä kansainväliseksi kuvatoimistoksi. Opinnäytetyötä varten olen haastatellut kuvaajia, asiakkaita ja yrityksen johtoa. Lisäksi olen seurannut Leukun toimintaa lähes vuoden ajan, joten yrityksen toi-mintakulttuuri on tullut minulle hyvin tutuksi. Työni pääohjaajana toimi yrityksen perustajajäsen sekä lisäksi toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja. Tutkimus-kysymykseni oli, miten kehitetään liiketoimintaa kannattavammaksi. Asiakas-kyselyiden ja yrityksen sisäisen tutkimuksen tuloksena oli, että yritysjohdon tulisi tehdä selkeitä linjauksia jatkon kannalta. Johtopäätökseni on se, että halutessaan parantaa kannattavuuttaan yrityksen on kiinnitettävä huomiota markkinoinnin kilpailukeinoihin ja ...