Marketing to the Russian tourists visiting Finland : case Kokemuskauppa.com - Aittola, Anne (Turun ammattikorkeakoulu, 2012)
This thesis is an assigned task by “Kokemuskauppa.com” owners in regards to the research in expanding their market area and clientele base, primarily to contain the Russian tourists in Finland. Kokemuskauppa.com collects a variety of life experiences under one Internet portal providing marketing for its service providers. The business does not produce the experiences itself but provides a portal for a quantity of activities. The leading objective of this research is to find a realistic way to market Kokemuskauppa Oy and its services via “Kokemuskauppa.com” –portal to the Russian tourists visiting Finland annually. Russian tourism to Finland has been steadily growing annually since the end of 1990’s. Russian tourists are the leisure holiday customers, which may be interested in purchasing life experiences. Main issue is how to gain a number of them into the services of Kokemuskauppa. Two separate questionnaires were produced to both map out the means and methods of expansion. The first set of questions was sent out to the service providers of Kokemuskauppa. The second questionnaire was designed for a major accommodation provider in Finland, with a growing interest toward the Russian tourists, Holiday Club Resorts Oy (Ltd) as well as a charter bus transport business, Tilausliikenne Sami Arjotie Oy (Ltd). The recommended action for Kokemuskauppa is to test the Russian clientele on the national markets, before expanding services into Russia. Lappeenranta and Imatra rose as the key areas to find new service providers and co-operation partners. This would be a strategic decision to take and acquaint Kokemuskauppa dealing with the cultural issues in doing business with the Russians. After the national market visibility has been ensured, internationalization of the services into Russia could begin, starting with St. Petersburg. Tämä opinnäytetyö on toimeksianto “Kokemuskauppa.com”:in omistajilta, jossa tutkitaan heidän markkina-alueen ja asiakaskunnan laajentamista Suomessa vieraileviin Venäläisiin turisteihin. Kokemuskauppa.com on kerännyt yhden Internet-portaalin alaisuuteen erinäisiä kokemuksia palvelun tuottajilta ja markkinoi niitä asiakkailleen. Yritys ei itse tuota näitä kokemuksia, vaan tarjoaa niitä palveluina. Pääasiallinen tavoite tälle lopputyölle oli tutkia realistisia markkinointitapoja, jolla Kokemuskauppa Oy:tä ja sen tarjoamia palveluita ”Kokemuskauppa.com” – portaalin kautta voitaisiin tarjota vuosittain Suomessa vieraileville Venäläisille turisteille. Venäjän turismi Suomessa on kasvanut tasaisesti 1990-luvulta. Venäläiset turistit jotka Suomeen lomalle matkailevat ovat sitä pääasiakaskuntaa, joita tarjotut elämyspalvelut voivat kiinnostaa. Suurin ongelma on heidän tavoittamisensa ja ohjaaminen Kokemuskaupan palveluihin. Kaksi erillistä kyselyä teetettiin palveluiden laajentamisen selvittämiseksi. Ensimmäinen kysely lähetettiin Kokemuskaupan palvelun tuottajille. Toinen kysely suunniteltiin suurelle majoituspalvelun tuottajalle, Holiday Club Resorts Oy:lle, jolla on kasvava markkinaosuus Venäläisten turistien majoittamisessa, sekä kuljetusliike yritykselle, Tilausliikenne Sami Arjotie Oy:lle. Suositellut toimet Kokemuskaupalle, Venäjän kaupan avaamiseksi, on testata kotimaan markkina-alue ennen varsinaista laajentamista Venäjälle. Avainrooleihin nousi Lappeenrannan ja Imatran alueet, joilta kannattaa uusia palveluita sekä yhteistyökumppaneita hankkia. Tämä olisi strateginen päätös lisätä Kokemuskaupan tunnettuutta alueella ja opetella tuntemaan kulttuurierot Venäjän kaupassa. Kun kotimaan markkina-alueen näkyvyys on taattu, kansainvälistyminen olisi seuraava vaihe. Kansainvälistyminen kannattaakin Venäjällä aloittaa Pietarista.