Isyys ja isyyden tukeminen terveydenhuollossa. Opetusmateriaali perhehoitotyön kurssille. - Leinonen, Santeri (2021)
Opinnäytetyön tavoitteena oli laajentaa tulevien terveydenhuoltoalan ammattilaisten osaamista kokonaisvaltaiseen perheen kohtaamiseen hoitotyössä. Opinnäytetyön tehtävänä oli tuottaa opetusmateriaalia karelian ammattikorkeakoulun perhehoitotyön kurssille. Tässä opinnäytetyössä tehtiin opetusmateriaalia isien kohtaamiseen ja tukemiseen hoi-totyössä, koska aikaisempi aihetta koskeva opetusmateriaali oli puutteellinen ja suppea verrattuna äitiyttä koskevaan materiaaliin. Opetusmateriaalin tietoperustaan etsittiin isyyt-tä koskevaa ajankohtaista tietoa, joka kehittää tulevan hoitoalan ammattilaisen ammatti-taitoa. Opetusmateriaalissa myös esitellään isyyden muutoksia 1950-luvulta 2000-luvulle. Opetusmateriaalissa käsitellään isän roolia perheessä ja kuinka se muuttuu lapsen iän myötä. Opetusmateriaalissa myös kuvataan isän positiivista vaikutusta lapsen kehityksel-le. Työssä tehdystä opetusmateriaalista kysyttiin palautetta palautelomakkeen muodossa sairaanhoitajaopiskelijoilta, jotka ovat jo suorittaneet perhehoitotyön opinnot. Saadun pa-lautteen perusteella opetusmateriaali opetti uutta isyydestä tuleville terveydenhuoltoalan ammattilaisille.