Rakenteiden kuivatuksen toteutus työmaalla - Kaukiainen, Sami (Saimaan ammattikorkeakoulu, 2012)
Tiivistelmä Sami Kaukiainen Rakenteiden kuivatuksen toteutus työmaalla: 25 sivua. 3 liitettä Saimaan ammattikorkeakoulu Tekniikka Lappeenranta Rakennusalan työnjohdon koulutusohjelma Talonrakennusalan suuntautumisvaihtoehto Opinnäytetyö 2012 Ohjaaja: Lehtori Timo Lehtoviita, Saimaan ammattikorkeakoulu Opinnäytetyö käsittelee rakentamisvaiheen aikaista rakennustyömaalla tapahtuvaa rakenteiden kuivausta. Työn tavoitteena oli perehtyä rakennustyömaan kosteudenhallintaan ja esitellä erilaisia kuivaustapoja. Rakentamisaikataulut ovat tiukentuneet entisestään, mikä johtaa siihen, että rakenteet eivät ehdi kuivua tavoitekosteustilaansa normaaliolosuhteissa ilman erityistoimia. Työssä perehdytään erilaisten rakennuskuivaajien toimintaan ja käyttöön unohtamatta kaikkein merkittävintä asiaa kuivauksessa, lämmitystä. Työssä käydään läpi myös muuta rakentamisen aikaista kosteudenhallintaa, kuten sääsuojausta, materiaalien suojausta ja materiaalivalintoja. Opinnäytetyönä on tehty yksinkertainen käytännön ohjeistus rakennustyömaalle kosteudenhallintaan. Opinnäytetyötä voidaan käyttää opetusmateriaalina eri oppilaitoksissa. Asiasanat: kuivaus, kosteus, suojaus Abstract Sami Kaukiainen Construction Drying on Site: 25 pages, 3 appendices Saimaa University of Applied Sciences Technology Lappeenranta Degree Program in Construction Management Bachelor´s Thesis 2012 Instructor: Senior lecturer Timo Lehtoviita, SCP This thesis discusses the implementation of construction drying on construction sites. The purpose of the thesis was to examine how moisture control is implemented on construction sites and to present different methods of construction drying. With construction schedules becoming tighter, construction drying is essential in achieving the target moisture content of building materials. The thesis examines how different construction dryers work, as well as, discusses the most important aspect of construction drying, heating. Other methods of moisture control are also discussed, such as choice and protection of materials, as well as weather protection. The thesis provides a simple guide for moisture control on construction sites. It can be used as educational material in various educational institutions. Keywords: drying, moisture, protection