Pohjola-Nordenin Keski-Suomen piirin sidosryhmätoiminnan kehittämisen mahdollisuuksia - Tuhkala, Veera (Humanistinen ammattikorkeakoulu, 2012)
Opinnäytetyö käsittelee pohjoismaista kulttuuria ja pohjoismaista identiteettiä Keski-Suomen alueella, jossa kaksikielisyys ja pohjoismaat – suuntautuneisuus jäävät taka-alalle verraten esimerkiksi Suomen rannikkoalueisiin. En uskonut, että kyseisen kulttuurinosan eteen on tuotettu paljoakaan opinnäytetyömateriaalia näissä osin Suomea ja vaikka pohjoismaisella kulttuurilla on hyvä leima, ei keskustelu sen ympärillä ole tiivistä. Tilaajana toimii Pohjola-Nordenin Keski-Suomen piiri, sekä samoissa tiloissa toimiva Pohjoismainen tiedotustoimisto Jyväskylässä. Tarve työlle ilmeni oman harjoittelujaksoni aikana ja yhdessä toiminnanjohtaja Maija Keskisen kanssa työ ohjautui kohti nykyistä sisältöään. Työn teoriaosuus alkaa suomalaisen järjestökentän ja siinä tapahtuneiden muutosten tarkastelulla. Esittelen opinnäytetyössä Pohjola-Nordenia järjestönä, arkipäiväistä toimintaa, sekä havaitsemiani kehityskohteita toimintakulttuurissa, visuaalisessa ilmeessä, kulttuurituotannossa ja etenkin sidosryhmätoiminnassa. Prosessin tietopohjan keräämiseksi toteutettiin reilut 200 henkilöä tavoittanut kysely, joka sisälsi osioita oman pohjoismaisen identiteetin käsityksestä, innokkuudesta ottaa osaa teematapahtumiin, mielikuvia ja ennakkoluuloja Pohjola-Nordenista järjestönä, sekä mielipiteitä järjestön brändiin vaikuttavista tekijöistä. Laadullisen tutkimuksen ominaisuudessa toteutettiin teemahaastattelut yhdelle nuorelle pohjoismaa- aktiiville, sekä kahdelle potentiaaliselle sidosryhmälle. Asiantuntijahenkilön avulla pyrittiin saamaan ideoita parempaa tulevaisuutta varten ja sidosryhmien yhteyshenkilöiden kanssa pohdittiin konkreettisia tuotantoideoita tulevaisuudelle. Sidosryhmäsuunnitelmat kirjoitin Arktisen Upeeta - pohjoismaisen elokuvan festivaalin, sekä Jelmu ry:n eli Jyväskylän elävän musiikin yhdistyksen kanssa toteutettaviksi. Arktisen Upeeta - festivaalin kanssa kaksi pilottiprojektia laitettiin käyntiin jo opinnäytetyöprosessin aikana. Pyrin tuottamaan helposti luettavia sisältöjä ja vaikka työ muistuttaa ...