Seurakunnan perhekerhot osana lapsiperheiden hyvinvointia : Kyselytutkimus Sodankylän perhekerhojen lapsiperheille - Annala, Elisa (2021)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, kohtaako Sodankylän seurakunnan lapsityön, tarkemmin perhekerhojen tarjonta, perheiden tarpeet. Lapsen kehityksen tukeminen sekä vanhemmuuden tukeminen ovat perhekerhossa tärkeitä elementtejä, ja niiden näkökulmasta olen työni tehnyt. Tämä opinnäytetyö oli tutkimuslähtöinen. Tutkimusmetodiksi valitsin laadullisen tutkimusmenetelmän, ja aineiston keräsin puolistrukturoidulla kyselylomakkeella. Kyselyyn tuli 13 vastausta. Lisäksi tutkimuksessa haastateltiin Sodankylän seurakunnan perhekerhon työntekijää, Tuula Kemppaista, joka on toiminut 33 vuotta Sodankylän seurakunnassa lastenohjaajana. Tutkimuksen tavoitteena oli tutkia, miten tyytyväisiä perheet ovat Sodankylän perhekerhopalveluihin. Lisäksi tutkimuksen tuloksia peilattiin teoriatietoon. Tutkimustulokset osoittivat, että Sodankylän lapsiperheet ovat erittäin tyytyväisiä olemassa oleviin perhekerhon palveluihin. Yhtenä avoimena kysymyksenä oli “mitä kehitettävää Sodankylän seurakunnan perhekerhoissa sinun mielestäsi olisi?”. Tuloksien pohjalta saatiin varteenotettavia kehittämisideoita, joita Sodankylän perhekerho aikoo käyttää tulevaisuudessa lapsityön kehittämisessä. The purpose of my thesis was to find out whether the Sodankylä parish meets the needs of family activities, in supporting a child's upbringing and supporting parenthood. This thesis was research-oriented. As a research method, I chose the qualitative research method, and the data was collected with a semi-structured questionnaire. Thirteen questionnaires were returned to me. In addition, I interviewed Tuula Kemppainen, an employee of the Sodankylä Parish Family Club, who has worked as a childcounselor in the Sodankylä Parish for 33 years. My goal was to study the satisfaction families of Sodankylä for club services. As well as mirror the results of the survey to the collected theoretical data. The results of survey showed that families with children in Sodankylä are very satisfied with the existing family club services. One open question I had was “what do you think should be developed in the family clubs of Sodankylä Parish?”. Based on the results, I received considerable development ideas,which the Sodankylä family club intended to use in the development of family work in the future.