Reittiehdotuksia kansainvälisille matkailijoille Suomeen - Keski-Nisula, Maisa (2021)
Tämä opinnäytetyö on tehty Visit Finlandin toimeksiantona. Visit Finlandin tärkein tehtävä on luoda Suomelle mainetta haluttuna matkakohteena kansainvälisesti, sekä tukea matkailualan yrityksiä ja kohteita, ja niiden kasvua. Työssä esiintyvät reitit ovat suunniteltu Visit Finlandin luonnon ihmeiden metsästäjät- segmentille. Vuonna 2017 Visit Finland esitteli kuusi matkailusegmenttiä. Tämän opinnäytetyön kohdesegmentti on luonnon ihmeiden metsästäjät. Luonnon ihmeiden metsästäjät ovat iältään hieman muita segmenttejä iäkkäämpiä, ja heillä on useasti hieman isompi matkailubudjetti. Matkustaessaan he arvostavat puhtautta, rauhallisuutta ja turvallisuutta. Suomessa heitä kiehtoo revontulet, yötön yö ja paikallisen elämäntavan oppiminen. Tietoperustan kirjoittamisessa tärkeimmät lähteet ovat olleet Visit Finlandin omat tutkimukset ja artikkelit, mutta myös muita lähteitä kuten UNWTO:n (The World Tourism Organization) ja EY:n artikkeleita on hyödynnetty. Tärkeimmät kriteerit reiteillä esiintyville yrityksille ovat olleet yrityksen vastuullisuus ja tuotteiden elämyksellisyys. Oli myös ehdottoman tärkeää, että yrityksen palvelut ja tuotteet soveltuvat luonnon ihmeiden metsästäjien matkatoiveisiin ja kiinnostuksen kohteisiin. Reiteillä pyrittiin suosimaan yrityksiä ja kohteita, joilla on Visit Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland- merkki. Reittiehdotuksia on yhteensä kolme. Ensimmäinen keskittyy Lappiin. Reitti alkaa Rovaniemeltä, jatkuu Inariin ja Posioon, ja päättyy Kuusamoon. Kyseinen reitti soveltuu matkailijoille, jotka matkustavat ryhmässä. Kyseisellä reitillä tutustutaan lappilaiseen ja saamelaiseen kulttuuriin, ja kauniiseen ja monipuoliseen Lapin luontoon. Toinen reitti sijoittuu Järvi-Suomeen. Reitti kulkee Kuhmon kautta Nurmekseen, ja sieltä Kolille. Reitti sopii matkailijoille, jotka tutkivat mielellään ympäröivää luontoa itsenäisesti, mutta haluavat jonkun verran myös opastettua toimintaa. Reitin opastetuilla aktiviteeteilla on mahdollisuus päästä tutustumaan karjalan ruokakulttuuriin sekä ...