Arktinen maisema- Vihersuunnittelu luontomatkailuympäristössä : Pihasuunnitelma luontokeskus Naavalle - Honkamäki, Elina (2021)
Opinnäytetyön tilaajana oli Metsähallituksen Lapin Luontopalvelut ja työn tarkoituksena oli tehdä pihasuunnitelma Pyhätunturilla sijaitsevalle luontokeskus Naavalle. Suunnitelman tavoitteina oli ratkaista erityisesti kulkureitteihin, opasteisiin ja yleiseen viihtyisyyteen liittyviä ongelmia. Suunnitelman taustatyössä keskitytään arktisen alueen luontoon ja ympäristöön ja sen haasteisiin vihersuunnittelussa, erityisesti matkailuympäristöjen näkökulmasta. Opinnäytetyö käsittelee myös arktisen alueen kasvillisuutta sekä luonnonympäristöissä että rakennetuissa ympäristöissä. This thesis was commissioned by Metsähallitus’ Lapin Luontopalvelut and the purpose was to create a garden plan for the Visitor Centre Naava located in Pyhätunturi. Main aims of the plan were to solve problems especially with the Nature centre’s path network, guiding and general tidiness of the area. As a background this thesis will concentrate on the Arctic, its nature and environment and its challenges with green area planning with the perspective of nature tourism. It will also talk about the vegetation both in wild and manmade environments.