FANUC-ROBOTIN INTEGROINTI KONETEKNIIKAN OPETUKSEEN - Rytkö, Jani (2021)
Tämän opinnäytetyön aiheena on Fanuc-robotin integrointi Karelian konetekniikan ope-tukseen. Tavoitteena oli luoda helposti ymmärrettävä ohjekirja, jonka sisältönä on oh-jelman teko suoritettaessa kämmenlaiteohjelmointia. Työn tulosta on tarkoitus käyttää tukemaan opetus työtä ja toimia näin ohjeistuksena tulevien vuosien konetekniikan opis-kelijoille. Opinnäytetyön tuloksena syntyi myös laaja katsaus eri robottimalleista sekä selvitys, kuinka robotit ovat tulleet osaksi teollista tuotantoa.