Markkinatutkimus Camp Kilpiksen tuotteiden ja palveluiden kehittämiseksi. - Rantanen, Minna (HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, 2012)
Tämä opinnäytetyön aiheena on tutkia millä keinoin Harriniva konserni voisi kehittää tuotteitaan ja lisätä myyntiään uudessa kohteessaan Camp Kilpiksellä. Camp Kilpis toimii Polar Lento Oy:n yhteydessä Kilpisjärvellä. Polar Lento on toiminut Kilpisjärvellä useiden vuosien ajan tarjoten kuljetuspalveluita erämaahan sekä ohjelmapalveluita, kuten opastettuja safareita ja moottorikelkkavuokrausta. Camp Kilpis laajentaa toimintaa tarjoten majoituspalveluita. Tutkimus kohdistettiin tämän hetkisiin pääasiallisiin asiakasryhmiin, jotka ovat norjalaiset talvi ja kevät matkailijat, sekä kesäkauden suomalaiset matkailijat. Tämän lisäksi haluttiin selvittää kuinka kiinnostuneita ulkomaiset matkanjärjestäjät olisivat Camp Kilpiksestä kohteena. Tutkimusongelmaksi muotoutui, miten lisätä myyntiä nykyisten asiakasryhmien keskuudessa, sekä miten paljon Camp Kilpis tuotteineen kiinnostaa ulkomaisia matkanjärjestäjiä? Tutkimus tehtiin kvalitatiivisella tutkimusmenetelmällä. Aineiston keruumenetelmänä käytettiin puolistrukturoitua haastattelua, sekä matkanjärjestäjien kohdalla kyselylomaketta. Teoreettisessa viitekehyksessä tarkastellaan markkinointitutkimusta kehittämisnäkökulmasta ja perehdytään lyhyesti asiakaslähtöisyyteen ja markkinointikanavien valintaperusteisiin. Lisäksi kerrotaan Kilpisjärvi 2020 kehityshankkeen linjauksista, sekä Metsähallituksen teettämästä kävijätutkimuksesta vuodelta 2010. Tutkimuksessa selvisi, että norjalaiset kokevat ettei tietoa ohjelmapalveluista ole tarpeeksi ja sitä on vaikea löytää. Suomalaisille taas on tärkeää luonnon pysyvyys ja että Kilpisjärvellä on mahdollista omaan rauhaan. Kilpisjärvestä ei haluta isoa matkailukeskusta. Camp Kilpiksen retkistä norjalaisia eniten kiinnostivat koiravaljakkoajelut. Suomalaiset matkailijat kaipasivat oheispalveluita kuten peseytymispaikkaa, valmiita polttopuita ja venettä käytettäväksi. Lisäksi oltiin kiinnostuneita vähemmän tiedossa olevista kalastusvinkeistä. Talven ohjelmista kiinnostivat pilkkiminen ja koiravaljakkoajelut. Matkanjärjestäjät olivat ...