Myrkyllinen sieniretki: Matkailutuote Taiga Times Oy:lle - Nevalainen, Noora; Permanto, Siiri (2021)
Tämä projektiluonteinen opinnäytetyö on tehty toimeksiantona matkailuyritys Taiga Times Oy:lle keväällä 2021. Työn tavoitteena oli kehittää toimeksiantajalle uusi, toimiva ja kilpailukykyinen matkailutuote, joka houkuttelee kotimaisia matkailijoita. Covid-19-pandemian iskiessä matkailualaan keväällä 2020, romahti myös Suomeen tulevien ulkomaisten matkailijoiden määrä. Kuten moni muu matkailuyritys, joutui myös Taiga Times sopeutumaan vallitsevaan tilanteeseen. Elinvoimaisena ja kilpailukykyisenä pysyäkseen, yritys tunnisti tarpeen kehittämää uusia, kotimaan markkinoille suunnattuja matkailu- tuotteita. Työn tietoperusta koostuu kolmesta pääluvusta, joista ensimmäinen käsittelee onnistuneen matkailutuotteen kehittämistä matkailutuotteen määrittelyn, tuotekehityksen ja matkailijoiden segmentoinnin kautta. Toisessa pääluvussa käsitellään elämyksiä osana matkailua elämysyhteiskunnan, elämyksen määrittelyn, elämyksen ulottuvuuksien ja elämyskolmion kautta. Kolmas pääluku keskittyy sekä Taiga Timesiin yrityksenä, että yrityksen kilpailuasemaan markkinoilla. Työstä on jätetty pois tuotteen hinnoittelu toimeksiantajan toiveesta. Työn empiirisessä osassa käydään läpi produktin kehittämistä projektiluonteisesti. Projekti alkoi tarpeen tunnistamisesta ja eteni kehitettävän matkailutuotteen toteutukseen sen määrittelyn ja suunnittelun kautta. Lopulta projekti tuli päätökseen uuden matkailutuotteen valmistuessa. Valmis produkti on Myrkyllinen sieniretki -niminen matkailutuote, joka vastaa valitun kohderyhmän, kotimaisten urbaanien nuorten aikuisten, tarpeisiin. Se on kehitetty toimeksiantajayrityksen antamien raamien perusteella, seuraten myös yrityksen arvoja. Sekä toimeksiantaja että opinnäytetyön kirjoittajat ovat tyytyväisiä kehitettyyn matkailutuotteeseen. Vaikka Myrkyllinen sieniretki ei juuri tässä muodossa päätyisikään Taiga Timesin tuotelistaukseen, tulee se antamaan yritykselle inspiraatiota jatkokehitystä varten.