Liiketoiminnallinen verkosto lintuharrastajien houkuttelemiseksi - Rasmus, Sebastian (2021)
Tämän opinnäytetyön aiheena on liiketoiminnallinen verkosto, mikä tuodaan esille kyseisessä kohteessa vielä niukasti hyödynnetyn lintuharrastaja asiakassegmentin myötä. Tutkimuksessa haluttiin nostaa Utsjoen kunnan alueen mielenkiintoa kotimaan matkailijoiden suhteen ja näin ollen on suunnattu paikallisille yrittäjille, minkä avulla he voivat kohdistaa omia palveluitaan tietyille asiakasryhmille ydinosaamistaan hyödyntäen. Tietoperustaa etsien ei löytynyt dokumentteja suoraan lintuharrastaja asiakassegmentistä, joten jouduin valitsemaan uuden lähestymistavan. Kun on kyse kotimaisista lintuharrastajista, niin valitsin suomalaiset ulkoharrastusryhmät. Tämän dokumenttianalyysin myötä pystytään kohdentamaan markkinointia ja palveluita tietyille asiakasryhmille. Haastattelin paikallisia yrittäjiä sekä kokenutta lintuharrastajaa, koska silloin saa käytännönläheisen näkökulman tutkimukseen mukaan. Tein myös SWOT-analyysin Utsjoen kunnan alueesta lintuharrastaja asiakassegmentin näkökulmasta, koska tämän myötä yrittäjät osaavat hyödyntää välitöntä lähialuettaan kyseistä segmenttiä varten. Kohteen yrittäjien on kannattavampaa tehdä yhteistyötä palvelun laadun suhteen, joten otin tutkimukseen mukaan mitä etuja verkostot tuovat. It is more profitable for the local entrepreneurs to cooperate in terms of the quality of the service, so I included in the study what benefits the networks bring. Tuloksena saatiin yritysten kehitysmenetelmä jota hyödyntäen saadaan yritykset erottumaan toisistaan, sekä selventämään omaa ansaintalogiikkaa. Tämän menetelmän tärkeimpiä seikkoja ovat yhteistyö ja kommunikointi. Pyritään luomaan verkosto jonka myötä asiakkaat saadaan viipymään alueella pidempään. Lintuharrastajien suhteen saatiin ideoita, mitä paikalliset yrittäjät pystyvät hyödyntämään riippuen omasta lähialueesta.