Hostelli Lappiin - Kuokkanen, Briitta; Voutilainen, Ville (2021)
Opinnäytetyössä kerättiin tietoa yrittäjyydestä, majoitusalasta Suomessa ja kehitettiin omaa hostelli-liikeideaa. Pohjana työlle on liiketoimintasuunnitelmarakenne, josta keskityttiin aihealueisiin Liikeidea ja Yrityslainsäädäntö. Opinnäytetyössä tuodaan esille myös osaamista asiakassuhteiden hallinnassa sekä asiakassegmentoinnissa. Tutkimusmenetelmiksi valikoituivat yrityksen toimintaympäristöanalyysin SWOT-sekä PESTEL-järjestelmät. Työn tuloksena syntyi pohja idealle hostelli-majoituspalvelukonseptista, jota voidaan edelleen jatkokehitystyönä tulevaisuudessa jatkaa liiketoimintasuunnitelmaksi. Opinnäytetyön tavoite on edistää ulkopuoliseen rahoitukseen tarvittavan liiketoimintasuunnitelman kehittämistä, sekä kirkastaa liikeidea asiakaskuntineen. Opinnäytettä voivat hyödyntää myös muut yrittäjyydestä, arktisesta toimintaympäristöstä tai liiketoimintasuunnitelman tekevistä kiinnostuneet. Alaa epäsuorasti hyödyttää myös työllistymisen lisääntyminen, mikäli liikeidea jalostuu tulevaisuudessa matkailualan yritykseksi.