Perehdytyskansio Utsjoen kotipalveluun - Puustinen, Anu (Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu, 2012)
Tekijä: Anu Puustinen Opinnäytetyön nimi: Perehdytyskansio Utsjoen kotipalveluun Sivuja (+liitteitä): 31+63 Opinnäytetyön kuvaus: Opinnäytetyön tavoitteena oli luoda Utsjoen kunnan kotipalveluun perehdytyskansio ja – ohjelma. Perehdytyskansio on toteutettu yhteistyössä Utsjoen kotipalvelun henkilökunnan kanssa. Perehdytyskansio on pohja laatutyölle sekä työyhteisön kehittämiselle. Teoreettinen ja käsitteellinen esittely: Opinnäytetyön teoriaosuus koostuu perehdyttämistä, eettisyyttä sekä esimiehen näkökulmaa käsittelevästä kirjallisuudesta. Lainsäädäntö näyttäytyy yhtenä osana teoreettista osiota, koska perehdyttäminen perustuu myös lainsäädäntöön. Raportti sisältää perehdytyskansion prosessikuvauksen, johon sisältyy kansion rakentamisvaihe sekä arviointi. Aineisto ja toteutustapa: Perehdytyskansio ja – ohjelma ovat työelämälähtöinen kehitystehtävä. Aineisto perehdytyskansioon on koottu Utsjoen kotipalvelun ohjeista ja toimintatavoista. Keskeiset tulokset: Perehdytyskansio ja – ohjelma Utsjoen kotipalveluun. Hyvä ja laadukas perehdyttäminen ovat perustaa hyvinvoivalle työyhteisölle sekä laadukkaalle työlle. Palautteen myötä perehdytyskansion ja – ohjelman on todettu olevan käytännössä toimiva ja selkeä ratkaisu perehdyttämisen tueksi. Palautetta ja arviointia on kerätty haastattelemalla työyksikön jäseniä. Asiasanat: Perehdyttäminen, työhyvinvointi, kotipalvelu Tekijä(t): Anu Puustinen Opinnäytetyön nimi: An orientation folder Utsjoki home-help services Sivuja (+liitteitä): 31+63 Thesis description: The aim of this bachelor`s thesis was to create an orientation folder and- program for Utsjoki home-help services. The orientation folder was carried out in co-operation with the personnel. The orientation folder constitutes the base for quality work and development of the work community. Theoretical and conceptual summary: In the report part of the thesis consists of a theoretical section of orientation including well-being at work, and an ethical and managerial perspective. Legislation is one part of the ...