Keveyttä tarjottimelle : Varusmiesten ostohalukkuus kevyempiin tuotteisiin Sodankylän sotilaskodissa - Palojärvi, Jenna; Aikio, Taru (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2012)
Opinnäytetyössä käsitellään Sodankylän sotilaskodin myyntituotteiden kehit-tämistä kyselylomakkeen avulla. Opinnäytetyön pohjana on VARU- interventio tutkimus. Projektin tarkoituksena oli saada tietoa nuorten miesten terveydestä, ruokailutottumuksista, niihin vaikuttavista käsityksistä ja lisätä terveellisen ruoan tarjontaa varuskunnissa niin, että mausta ja ulkonäöstä ei tarvitsisi tinkiä. Sodankylän sotilaskoti osallistui projektiin. Tässä opinnäytetyössä selvitetään varusmiesten omia näkemyksiä ostopäätös tottumuksista Sodankylän sotilaskodissa. Työ selvittää millaisia tottumuksia varusmiehet omaavat, mistä tuotteista he pitävät ja haluavatko he terveellisempiä tuotteita. Työssä käsitellään varus-miesten syömistottumuksista aikaisemmin tehtyjä tutkimuksia kansantervey-dellisistä näkökulmista, sekä Sodankylän jääkäriprikaatin varusmiehille tehtyä kyselylomaketta. Materiaalina kerättiin haastattelemalla, tutkimalla aiempia tutkimuksia ja ai-neiston keruulla. Työ sisältää kahden työntekijän haastattelun, haastattelun aiheena oli VARU- projektin merkityksestä sotilaskotiin. Varusmiehiä haasta-teltiin kyselylomakkeella, vastaajia kyselyssä oli 103.Tuloksista selvisi, että sotilaskodin palveluita käytetään säännöllisesti. Suurin osa vastaajista ei kai-vannut terveellisimpiä tuotteita. Suosituimpiin tuotteisiin lukeutuivat kahvi ja munkki. This thesis tackles the subject of merchandise development of Sodankylä Service Club. The base used for this thesis is the VARU (nutrition of servicemen) intervention research. The purpose of the VARU project was to increase knowledge about young men’s health, their eating habits and ideas affecting them and to add healthy food options in garrisons without compromising taste or presentation. Sodankylä service club took part in the project. This thesis clarifies the servicemen’s own point of views of their purchasing habits in the Sodankylä Service Club. This thesis reveals the habits of servicemen, the kind of products they like and whether they would like to have healthier ...