Pakkausuudistus Taiga Chocolatelle - Honkonen, Paula (2021)
Opinnäytetyö tehtiin toimeksiantona Taiga Chocolatelle. Työn tavoitteena oli uudistaa Taigan suklaalevyjen pakkausten visuaalinen ilme. Prosessi aloitettiin tutkimalla, mitä mielikuvia nykyiset pakkaukset herättävät kohderyhmässä, ja millaisena pakkaukset koetaan verrattuna kilpailijoiden tuotteisiin. Tulosten avulla löydettiin ongelmakohdat, joita lähdettiin ratkaisemaan pakkausuudistuksen avulla. Teoriaosuudessa käsitellään pakkausten visuaalisen ilmeen herättämien mielikuvien merkitystä ja sitä, kuinka mielikuvia luodaan. Osiossa perehdytään erityisesti mielikuvien merkitykseen myynnin ja markkinoinnin kannalta, ja millaisten eri elementtien avulla mielikuvia voidaan vahvistaa. Tutkimusmenetelminä käytettiin alan kirjallisuutta, kilpailija-analyysiä, kyselyitä ja haastatteluita, sekä keskusteluita Taiga Chocolaten toimitusjohtajan kanssa. Saatujen tietojen perusteella suunniteltiin pakkauskonsepti, jonka tavoitteena oli lisätä tuotteen kiinnostavuutta pohjoismaissa asuvien nuorten aikuisten keskuudessa.