Lapin ammattiopiston metsäkoneopetus maakuntakoulutuksien kehittäminen ja kustannusrakenne - Niemelä, Mika (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu, 2012)
Tämä tutkimus on tehty Lapin ammattiopiston järjestämien maakuntakoulutuksien metsäkonealan aikuisopiskelijoista. Tutkimuksella selvitettiin heidän kokemuksiaan toteutuneista koulutuksista. Tutkimuksessa selvitettiin myös kyseisten koulutuksien kustannusrakennetta ja sen vaikutusta koulutuksiin. Kysymyslomakkeet lähetettiin postitse opiskelijoille keväällä 2012. Tutkimuksella haluttiin saada tietoa koulutuksien sisällöstä, miten sitä voidaan kehittää asiakaslähtöisemmäksi, miten opiskelijat ovat koulutuksien jälkeen työllistyneet metsäalalle. Tutkimuksessa verrattiin koulutuksen sisällön vaikutusta kustannusrakenteeseen. Tutkimukseen haastateltiin myös TE-toimiston henkilöitä. Tutkimuksen mukaan opiskelijat olivat pääosin tyytyväisiä koulutuksiin. Pieniä muutoksia kaivattiin opintojaksojen sisältöihin ajallisesti ja ohjauksen määrään. Opiskelijat työllistyivät tutkimuksen mukaan koulutuksen jälkeen hyvin. Koulutuksen sisältö vaikuttaa olennaisesti koulutuksen kustannusrakenteeseen. This study discusses adult students in regional training units of Lapland Vocational College. The study also deals with the cost structure of training and its impact on training. Questionnaires were sent to students in spring 2012 by mail. This survey was done because it is important to know more about the content of the studies, how this training could be developed to be more customeroriented and how well students have been employed in forestry after graduation. The research compares the effect of the content of training on cost structure. The staff of Centre for Economic Development, Transport and the Environment were also interviewed. According to the study, the students were satisfied with their training. However, they wanted minor changes to the schedule and counseling. Students were also employed quite well. The content of studies has an essential effect on cost structure.