Matkailutuote ja sen kansainvälistyminen : Case Äksyt Ämmät - Mäkinen, Jaana (2021)
Matkailutuotteen kansainvälistyminen on pitkä prosessi ja vaatii monipuolista alan tuntemusta ja verkos-toitumistaitoa. Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää matkailutuotteen viemistä kansainvälisille markkinoille. Työssä tutkitaan haastattelemalla Nurmeksessa toimivan matkailuyrityksen Äksyt Ämmät Oy:n edusta-jia. Äksyt Ämmät kokoaa matkapaketteja yhdessä muiden paikallisten toimijoiden kanssa ja myy niitä useaan maahan. Yrityksellä on jälleenmyyjiä Saksassa sekä Iso-Britanniassa ja tulevaisuudessa on tar-koitus laajentaa kansainvälistä myyntiä, Hollanti mahdollisena uutena kohdemaana. Hollantilaisten matkailutottumuksia selvitettiin sähköpostikyselyllä Amsterdamissa toimivan Hex Travel matkatoimiston edustajalta. Työssä tutkitaan teemahaastattelujen avulla mitä yrityksen tuotteelta ja toiminnalta vaaditaan, että toiminta voidaan laajentaa Suomen ulkopuolelle. Lisäksi selvitetään, millainen matkailutuote soveltuu ulkomaiselle matkailijalle ja miten Suomi täyttää heidän odotuksensa. Matkailutuote sisältää elämyksiä, joiden onnistumiseen vaikuttaa se, miten hyvin odotukset kohtaavat todellisuuden. Opinnäytetyössä tarkastellaan Visit Finlandin laatimia matkailutuotteen kansainvälistymiskriteerejä ylei-sellä tasolla, ja verrataan kriteerien täyttymistä toimeksiantajayrityksen toimintaan. Työn teoriaosuus koostuu alan kirjallisuudesta saatuun tietoon sekä opinnäytetyön tekijän matkailualan tuntemukseen. Työn tulokset osoittavat, että Suomesta ja Pohjois-Karjalasta löytyy matkailupalveluja ja kohteita, jotka voisivat kiinnostaa hollantilaista matkailijaa. Hollantilainen on omatoiminen luonnosta ja retkeilystä kiinnostunut matkailija. Kohtuuhintainen räätälöity matkapaketti voisi olla myytävissä hollan-nista Suomeen tulevalle matkailijalle. Toimeksiantajayrityksen matkailutuotteet täyttävät tutkimuksessa esitetyt kansainvälistymiselle asetetut kriteerit. Getting a travel product into the international market is a very long process, it demands versatile experi-ence and good network skills. The purpose of this thesis was to find out what it takes to get a domestic travel product into the international market. This work studies what the expectations of international travelers are, by interviewing the representatives of the company Äksyt Ämmät Oy. Äksyt Ämmät gathers travel packages together with other local companies and sells them abroad. The company has several dealers in Germany and in Great Britain and they have a plan to expand to other countries, for example to the Netherlands. An e-mail enquiry was sent to a representative of Travel Agency Hex Travel in Amsterdam to have infor-mation about travel habits of the Dutch. We studied, what the requirements are for the product and services that company operations are possible to expand abroad, by using theme interviews. In addition, there is a research to find out, what kind of travel product is suitable for international travelers and how Finland can live up to their expectations. Travel products consist of experiences, and the success is based on the travelers’ expectations. In this thesis the criteria for international travel product made by Visit Finland are explored generally, compared to criteria for the principal company of this study. The theoretical part of this research consists of information from tourism literature and knowledge from the author of this thesis. This research has made it clear, that Finland and North-Karelia have several places and travel services that Dutch travelers could be interested in. The Dutch is a very independent traveler and very fond of nature and hiking. A tailor-made package with reasonable price could be the right choice for them. The products of this principal company fulfil all the requirements for international tourism as mentioned in this study.