Markkinointiviestintäsuunnitelma Helsingin Fillariosa Oy:lle - Haussila, Pia; Pohjanlehto, Olli (HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, 2012)
Opinnäytetyömme tehtiin toimeksiantona Fillariosa Oy:lle, jonka verkkokaupan sekä huoltotoiminnan markkinointiin ei oltu aiemmin kiinnitetty suurempaa huomiota. Opinnäytetyön tarkoituksena on laatia yritykselle käyttökelpoinen ja tarpeen mukaan muokattavissa oleva markkinointiviestintäsuunnitema vuodelle 2013 yrityksen rahalliset resurssit huomioiden. Tarkoituksena on myös kartoittaa yritykselle sopivia, kustannus-tehokkaita markkinointiviestinnän kanavia, kuten Googlen hakusanamainontaa ja Facebook-markkinointia. Työ toteuttettiin produktina. Koska huolto- ja verkkokauppatoiminta ovat vahvasti toisiaan tukevia, päädyttiin ne kummatkin ottamaan huomioon markkinointiviestintäsuunnitelmassa. Työn teoriaosuus avaa yrityksen toimintaympäristöä, markkinoinnin tavoitteita ja muo-toja sekä kilpailustrategiavalintoja. Lisäksi teoriassa avataan markkinointiviestinnän muotoja Nick Burcherin BOE-mallin kautta ja haastetaan perinteinen 4P-malli Sami Salmenkiven ja Niko Nymanin CREF-mallin kautta. Teoriaosuuden jälkeen työssä ava-taan produktia yrityksen esittelyllä, kuvaamalla markkinoinnin nykytilaa BOE-mallin kautta, sekä kuvaamalla markkinoita, joilla yritys toimii. Tämän jälkeen yritystä analy-soidaan SWOTin, ja kilpailija-analyysin keinoin ja markkinoinnin toimenpiteitä pohja-taan CREF-mallin mukaisesti. Teoriaan ja analyysiin pohjautuen yrityksen käyttöön on tuotettu markkinointisuunnitelma joka avataaan kuukausitasolla. Suhteellisen kapeilla markkinoilla Fillariosan tulee panostaa löydettävyyteen, kilpailijoista erottautumiseen ja pyrkiä luomaan pitkiä asiakassuhteita. Fillariosan tulee hahmottaa kohderyhmänsä ja ne markkinointiviestinnän kanavat, joilla nuo kohderyhmät parhaiten tavoitetaan. Hakukonemainonnalla ja Facebook mainonnalla sekä harrastajien aikakaus-lehtien ja tapahtumien kautta yritys pääsee kustannustehokkaasti näkyville medioissa, joista kohderyhmä tavoitetaan. Our thesis was comissioned by Fillariosa Oy, a small Finnish company which is run by an independent entrepreneur. Its webstore and bike ...