3D-mallinnus ja hyödyntämismahdollisuudet - Knaapi, Ville; Juvani, Juho (Saimaan ammattikorkeakoulu, 2012)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli opetella luomaan 3D-malleja käyttäen 3ds Max Design 2010 -ohjelmistoa. Työn kohteena oli Lappeenrannassa sijaitseva Wolkoffin talomuseo, joka oli tarkoitus mallintaa virtuaalista esittelyä varten Etelä-Karjalan museolle. Työ suoritettiin projektityönä vuoden 2010 syksyn ja 2012 kesän välisenä aikana. Tekijöinä toimi kaksi Saimaan ammattikorkeakoulun tietotekniikan opiskelijaa. Aluksi museolta saatiin laaja toivomuslista virtuaalisen esitelmän sisältämistä toiminnoista. Näitä listan kohtia lähdettiin selvittämään kokeilemalla erilaisia ohjelmia ja tutkimalla Internetistä saatavaa aineistoa. Opinnäytetyössä keskityttiin kolmeen valittuun ohjelmaan ja 3D-mallien hyödyntämisen tutkimiseen. Työn tuloksena on tuotettu 3D-malli Wolkoffin talomuseosta ja sen lähiympäristöstä. Tämän lisäksi on mallinnettu viisi kappaletta talomuseon olohuoneessa sijaitsevia huonekaluja. Työn edetessä tuotettiin ohjeita ja raportteja ajatellen uusia tekijöitä. The purpose of the research was to study creation of 3D-models using 3ds Max Design 2010 - software. The work was commissioned by South Karelian Museum and the objective was to model Wolkoff house museum for virtual presentation. The thesis was carried out as a project between fall 2010 and summer 2012, by two information technology students from Saimaa University of Applied Sciences. In the beginning the museum provided a broad list of wishes concerning the functions of the virtual presentation. The points of this list were studied by experimenting with different programs and collecting data from the Internet. This study focused on three selected programs and the study of the use of 3D-models in the industry. The results have produced a 3D model of the Wolkoff house museum and its immediate surroundings. In addition, five models have been produced, based on some of the furniture of the house museum’s living room. A series of reports and instructions were written during the progress for less experienced students.