Pelkosenniemi asukkaiden silmin - Isola, Maria (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2012)
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää Pelkosenniemen kunnan imagoa sen asukkaiden keskuudessa. Imagonkartoituksella pohjustetaan tarvetta kuntamarkkinoinnin toimenpiteille ja tulevaisuuden kehitystyölle. Työn teoriaosuudessa on käsitelty imagoa ja sen muodostumista, brändäystä, strategisen markkinoinnin suunnittelua ja kuntamarkkinointia. Teoriaosuuden tavoitteena on ollut ohjeistaa kunnan tulevaisuuden markkinointitoimia, jotka on tarkoitus aloittaa tutkimustulosten pohjalta. Tutkimusosiossa on käytetty triangulaatiota eli kvalitatiivista ja kvantitatiivista menetelmää yhdistävää tutkimusotetta. Tutkimus jaettiin kahteen rinnakkaistutkimukseen, joista toinen oli yleinen ja toinen peruskoululaisille suunnattu. Yleisen tutkimuksen saavutettu otanta oli 54 ja peruskoululaisille suunnatun 41. Tutkimuksen aineisto on kerätty haastattelu- ja paperikyselyinä Pelkosenniemen kunnan alueella. Tutkimuksen tulokset on havainnollistettu kuvioin ja auki kirjoittamalla. Tutkimuksesta saatujen tulosten perusteella pelkosenniemeläiset suhtautuvat realistisesti, mutta positiivisesti asuinkuntaansa. Heikkoudet tiedostetaan, mutta lähes jokainen vastaaja oli tyytyväinen omaan asemaansa yhteisössä. Palveluiden väheneminen, ikärakenne ja kylien ulkoasujen rapistuminen kuitenkin aiheuttaa huolta asukkaissa. Tulevaisuuden näkymät kuntaliitosehdotusten myötä huolestuttavat. Selkeä tarve kylien kehittämiselle ja uusien asukkaiden löytämiselle on olemassa. Tutkimustulosten perusteella määritelty nykyimago toimii markkinoinnin suunnittelun pohjana kesällä 2012 alkavalle Pelkosenniemen kylät –kehittämishankkeelle. The aim of the thesis was to untangle the image of municipality of Pelkosenniemi through the eyes of its local residents. The image research among this thesis is a preparatory measure for municipality’s marketing development strategy. The theoretical part of the thesis starts by defining what image and branding means. After that the concentration is on municipality marketing and strategic marketing. All these fields are ...