Selvitys asiakastyytyväisyydestä ja vetovoimatekijöistä Karelia à la carte -yrityksissä - Moilanen, Marika (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu, 2012)
Karelia à la carte on sekä brändi että yritysten verkosto, jonka tarkoituksena on lisätä pohjoiskarjalaisten matkailu- ja ravitsemispalveluyritysten yhteistyötä ja näkyvyyttä. Tämän opinnäytetyön tarkoitus oli selvittää verkostoon kuuluvien ravitsemispalveluita tarjoavien yritysten asiakkaiden tyytyväisyyttä sekä mielipiteitä yritysten vetovoimatekijöistä. Selvitys toteutettiin strukturoidulla kysely, jonka yritysten asiakkaat täyttivät nimettömänä. Hyväksyttyjä kyselylomakkeita oli 83, jotka analysoitiin SPSS -ohjelmalla. Tulosten analysoinnin jälkeen kyselylomaketta muokattiin huomattujen puutteiden osalta toimivaksi, että toimeksiantaja voisi käyttää sitä halutessaan uudestaan. Tuloksien mukaan asiakkailla on positiivinen kuva Karelia à la carte –brändin imagosta. Perinteisyyttä ja karjalaisuutta arvostetaan, mutta myös lähiruoka lisää yritysten vetovoimaa. Palvelun ja tuotteiden laatu oli tässä kyselyssä olevien yritysten kohdalla hyvä. Taustatekijöihin verrattaessa selvisi, että maakunnan ulkopuolelta tulevien matkailijoiden näkökulmasta karjalaisuus on vetovoimatekijänä houkuttelevampi kuin maakunnassa asuvien mielestä. Myös luomu oli houkuttelevampi naisten kuin miesten mielestä. Tämän opinnäytetyön tuloksena Karelia à la carte -yrityksille jää toimiva kyselylomake, jolla voi jatkossakin selvittää asiakkaiden kokemuksia ja tyytyväisyyttä palveluun. Karelia à la carte is both a brand and a network of enterprises, which aims to increase cooperation and visibility of North Karelian tourism and hospitality enterprises. The purpose of this thesis was to examine customer satisfaction and opinions about attraction factors of those enterprises, which provide hospitality services. The study was conducted by using a structured question, which was filled anonymously by customers. There were 83 accepted questionnaires, which were analyzed with the SPSS program. After the results were analyzed, the functional shortcomings of the questionnaire were modified so that the sponsor can use it again. The results show that ...