Messusuunnittelua sisustussuunnittelijan näkökulmasta - Kortelainen, Sanna (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu, 2012)
Opinnäytetyössä otettiin selville messusuunnittelun lähtökohdat ja haettiin tietopohjaa messusuunnittelusta sisustussuunnittelijan näkökulmasta. Kirjallisessa osiossa käytettiin lähdemateriaalina kirjallisuutta otettaessa selvää, mitä asioita täytyy ottaa huomioon suunniteltaessa messuosastoa sekä haettiin tietoa messusuunnittelusta. Toiminnallisessa osuudessa suunniteltiin Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun, savonian ja Itä-Suomen yliopiston yhteismessuosasto, joka on esillä kesäkuussa 2012 järjestettävillä Karjalan Messuilla. Messuosastoa suunniteltiin yhteistyössä toimeksiantajien ja opiskelijaryhmän kanssa. Tuloksena oli pohjakuva ja huonekortit messuosastolle. The purpose of this thesis was to find out the basis of fair planning. This knowledge was then applied to considering fair design from an interior designer’s point of view. The theoretical part of this thesis was based on literature in the field, when finding out what needs to be considered when planning a fair stand. The practical part of this thesis included designing a fair stand for North Karelia and Savonia Universities of Applied Sciences and the University of Eastern Finland to be display in Karelia Fair in June 2012. The fair stand was designed together with the client and a group of students. The result included a layout and a furniture plan for the fair stand.