Etelä-Karjalan talvimatkailun nykytilanne ja kehittämisehdotuksia - Hyytiäinen, Katja (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2012)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää Etelä-Karjalan talvimatkailun nykytilannetta ja tehdä kehitysehdotuksia talvimatkailun parantamiseksi alueella. Työn toimeksiantajana toimi Etelä-Karjalan matkailua edistävä yritys goSaimaa Oy. Selvitys toteutettiin kahdella kyselyllä, jotka kohdistettiin matkailijoille ja yrittäjille. Informoitu kysely suoritettiin kotimaisille matkailijoille Matkamessut 2011 – tapahtumassa. Etelä-Karjalassa toimiville matkailualan yrittäjille kyse-ly lähetettiin sähköpostissa. Valitut yrittäjät työskentelevät Etelä-Karjalassa toimivissa hotelleissa, kylpylöissä, ohjelmapalveluyrityksissä sekä laskettelu-keskuksissa. Kaikki selvityksen tulokset analysoitiin Microsoft Excel -ohjelman avulla. Talvikaudella suurimpina vetovoimatekijöinä seudulla voidaan pitää Saimaa-ta, luontoa sekä alueen historiallisia nähtävyyksiä. Osalta vastaajista mielikuva alueesta puuttui kokonaan. Yleisimpiä mielikuvia alueesta olivat kuitenkin, että se on osa Järvi-Suomea, helposti saavutettavissa, hiljainen ja viihtyisä. Matkailijoiden matkakohteen valintakriteereihin vaikuttivat eniten majoitusmahdollisuudet sekä luonto ja ympäristö. Talviaktiviteettien puute oli pääasiallinen syy olla saapumatta Etelä-Karjalaan talvikautena. Alueelle kaivattiin muun muassa enemmän ohjelmapalveluita sekä muita kiinnostavia tapahtumia. Alueesta toivottiin myös parempaa tietoa ja enemmän markki-nointia. Tuloksista kävi ilmi, että Etelä-Karjala mielletään enemmän kesä- kuin talvimatkailukohteeksi, ja se on osaltaan saattanut vaikuttaa selvityksen tuloksiin. The purpose of this Bachelor’s thesis was to report the current situation of South Karelian winter tourism and to improve winter tourism in the area. The commissioner of this thesis was goSaimaa Ltd, the company promoting the South Karelian tourism. The inquiry was carried out with two questionnaire surveys to the travelers and entrepreneurs. The survey was implemented in Matka 2011 Nordic Travel Fair event for the domestic travelers and sent by e-mail to the ...