Reportronic-projektinhallintajärjestelmän hyödyntäminen Lapin korkeakoulukonsernin hankehallinnossa - Ruokamo, Anna-Karela (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2012)
Työn tavoitteena oli selvittää, miten Lapin korkeakoulukonserniin kuuluvat Lapin yliopisto, Rovaniemen ammattikorkeakoulu ja Kemi-Tornion ammatti-korkeakoulu hyödyntävät Reportronic-projektinhallintaohjelmaa hankehallinnoinnissa. Työssä selvitettiin tutkimus- ja kehityshankkeissa työskentelevien henkilöiden näkemyksiä järjestelmän käytöstä. Tutkimuksen keinoin pyrittiin löytämään kehittämis-/parannuskohteita Reportronicin entistä tehokkaammalle käytölle korkeakoulukonsernissa. Työn teoria koostuu lähinnä projekteja ja projektinhallintaa käsittelevästä kirjallisuudesta. Lisäksi hyödynsin työssä verkko- ja lehtiartikkeleita, Reportronic-järjestelmäopasta sekä tutkimusmenetelmäkirjallisuutta. Tutkimusmenetelmä oli laadullinen tapaustutkimus. Työn empiirisessä osiossa käytin tiedon keräämiseksi kyselyä, jota pidetään pääsääntöisesti määrälliseen tutkimukseen kuuluvana menetelmänä. Tutkimuksessa saatiin selville, että Reportronicia hyödynnettiin hankehallinnoinnissa monipuolisimmin RAMK:ssa. Siellä järjestelmän käyttöön suhtauduttiin myös myönteisimmin. KTamk:ssa järjestelmää hyödynnettiin keskinkertaisesti. Suurimmat erot liittyivät Lapin yliopiston vastaajien Reportronicin käyttöön. Erityisesti dokumenttien sekä kustannus- ja toteumatietojen hyödyntäminen olivat yliopistolla alkutekijöissään. Myös työajan kirjaamista pidettiin tällä hetkellä monimutkaisena. Kehittämiskohteita löytyi useita. Organisaatioissa voitaisiin parantaa tiedon käytettävyyttä projektitiedonhallintaa tehostamalla. Myös yhteisten dokumenttien hallintaan tarvittaisiin selkeyttä. Jokaisessa organisaatiossa nähtiin myös tarve koulutuksen ja ohjeistuksen lisäämiselle järjestelmän käytöstä. The aim of this thesis was to find out how the members of the Lapland University Consortium which includes the University of Lapland, Rovaniemi University of Applied Sciences and Kemi-Tornio University of Applied Sciences, use the Reportronic-project management system in their project administration. In this thesis the opinions and views of the users of the ...