Hyvinvointipäivä - Söderholm, Emilia (HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, 2012)
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli järjestää hyvinvointipäivä Ravintola Timbaalin, Hotelli Pariisin Villen sekä Ravintola Johansin työntekijöille. Tavoitteena oli nostaa henkilökunnan ryhmätyöskentelykykyä sekä me-henkeä. Samalla oli tarkoituksena herätellä uusia mahdollisia ryhmäkohottamistapoja ja tarjota työntekijöille viihdyttävän hyvinvointipäivän. Hyvinvointipäivä toteutettiin toimeksiantona Ravintola Timbaalin salipäällikön pyynnöstä Tiia Manniselta. Päivän sisältö koostuu hyvinvointipäivän suunnittelusta, toteutuksesta ja päivän onnistumisen arvioinnista. Hyvinvointipäivä järjestettiin 14. elokuuta 2011 Porvoon itäpuolen jokirannan nurmikolla. Hyvinvointipäivänä kilpaili vain sekoitettu joukkue Ravintola Timbaalista, jotta henkilökunnan ryhmätyöskentelyä sekä me-henki kohoaisi. Hyvinvointipäivätehtävien jälkeen ruokatarjoilu sekä parhaan joukkueen julistaminen tapahtuu Rafael´s Stake House & Barissa. Palkinnot yritykset saivat myöhemmin, ”vähänlaisesti” muunneltuna cd-albumina. Opinnäytetyön teoria kostuu projektin, hyvinvoinnin sekä ryhmätyöskentelyn eri osista. Projektiteoriaan sovelsin Sami Kettusen sekä Leena Paasivaran mukaisesti. Hyvinvoinnin teoriana käytin internetlähteitä sekä ryhmätyöskentelyteoriana somistajan Pehr Charpentierin mukaisesti. Markkinointi hyvinvointipäivästä tapahtui yrityksien sisäisellä julisteella ja informaatiolla. Kaiken kaikkiaan hyvinvointipäivää voi katsoa onnistuneen kaiken jälkeenpäin saadun palautteen perusteella. Hyvinvointipäivää edustanut ryhmä oli tilaisuudesta niin tyytyväinen, että he haluaisivat järjestää hyvinvointipäivää myös jatkossa. Ryhmän kyselylomakkeiden kautta sekä suullisesti minulle kerrottiin, miten yllättävästi heidän mielestään hyvinvointipäivä oli nostattanut heidän ryhmätyöskentelykykyään sekä me-henkeään. Parhainta kuitenkin hyvinvointipäivässä oli se että päivän 100 %:n tyytyväistavoitteeseen päästiin ryhmän kanssa sekä kaikilla oli hauskaa ja kukaan ei lopettanut nauramista edes täpärien tilanteiden tullessa. The purpose of this ...