Talonrakennustyömaan aloitusvaiheen toimenpiteet - Kauppinen, Jussi (Savonia-ammattikorkeakoulu, 2012)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tehdä vastaaville työnjohtajille talonrakennustyömaan aloitusvaiheen dokumentti, josta voi tarkistaa, onko kaikki työmaan aloittamiseen liittyvät asiat hoidettu ja samalla dokumentti toimii myös muistamisen apuvälineenä. Opinnäytetyön tilaaja oli Lemminkäinen Talo Oy Itä- ja Pohjois-Suomi. Opinnäytetyöhön kerättiin materiaalia haastattelemalla neljää Lemminkäinen Oy:n vastaavaa työnjohtajaa ja etsimällä rakennusalan tietoa internetistä ja kirjallisuudesta. Haastattelut tehtiin vapaamuotoisina yksilöhaastatteluina ja haastatteluista saatuja tietoja hyödynnettiin työssä. Tiedon keräämisen jälkeen laadittiin muistilista työnjohtajien apuvälineeksi. Muistilista syntyi pitkälti haastattelujen pohjalta, mutta myös kirjallisuudesta löytyi täydentäviä asioita. Työn tuloksena syntyi selkeä dokumentti, joka toimii vastaavan työnjohtajan apuvälineenä uuden talonrakennustyömaakohteen aloituksessa. Tavoite onnistui melko hyvin muistilistan osalta jättäen kuitenkin mahdollisuuden muistilistan laajentamiselle ja tarkentamiselle. The aim of this final year project was to make a check list about the starting measures at the building site for foreman in charge. This work was commissioned by Lemminkäinen Talo Oy East and North Finland. This project was carried out by interviewing four foremen of Lemminkäinen Oy and by studying facts about construction work on the Internet and in literature. The interviews were made as individual interviews to gather information for this thesis. All the information gained was used when creating the check list. As a result of this project there was a clear document that helps foremen to start a new construction site. The result is a comprehensive check list which is open to be continued and specified.