METSÄHALLITUKSEN SODANKYLÄN TIIMIN METSÄNISTUTUKSEN TYÖPAIKKATUTKIMUS 2010 - Kangas, Juha (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2012)
Metsähallituksen Sodankylän tiimi istuttaa kesäisin noin 4-5 miljoonaa tainta ja istutus on merkittävä kesätyö paikkakunnan nuorille. Työkausi on luonteeltaan hektinen ja vaatii suuren organisaation hallintaa. Istutus työllistää noin 150–200 nuorta, joita valvoo 30 vakituiseen henkilökuntaan kuuluvaa metsuria. Koko organisaatiota johtaa kaksi metsänhoitoesimiestä. Metsähallituksen Sodankylän tiimi ei ole aiemmin tehnyt työpaikkatutkimusta metsän istuttamisesta. Palaute ja onnistumisen tulkinta on koostunut suurimmaksi osin oman henkilökunnan näkemyksistä ja havainnoista. Metsänhoitoesimies ei ole ollut täysin tietoinen määräaikaisten kesätyöntekijöiden näkemyksistä ja mielipiteistä. Tutkimus luotiin kokoamaan yhteen valvojien ja istuttajien anonyymeja nä-kemyksiä Internet-kyselyn avulla. Opinnäytetyön päätavoite on tarjota Met-sähallitukselle ajankohtainen tilannekuvaus metsänistutuksesta työpaikkana. Tulosten tulisi antaa puolueeton ja riippumaton analyysi työympäristön onnistumisista sekä kehitettävistä asioista. Kysely analysoi istutusten organisoinnin onnistumista, työnteon sujuvuutta, itsearviointia, valvojien onnistumista esimiehen tehtävissä, sekä sosiaalista työympäristöä. Vastausten perusteella muodostetaan yhtenäinen kuvaus onnistumisista ja epäonnistumisista, sekä pohditaan mahdollisia kehittämiskeinoja. Työpaikkatutkimukseen suhtauduttiin työntekijöiden keskuudessa positiivi-sesti ja se koettiin tärkeänä kehittämisen keinona. Työpaikkatutkimuksen tulosten perusteella kesätyöntekijät ovat motivoituneita ja viihtyvät työympäristössään. Nuoria valvovat metsurit onnistuivat työssään ja tulevat toimeen nuorten kanssa. Puutteita kuitenkin ilmeni tiedottamisessa, palautteen määrässä, sekä naisten huomioimisessa työympäristössä. Tulevaisuudessa Metsähallitus on kiinnostunut laatimaan kesätyöntekijöille ja valvojille yhtenäisen opasvihkon, jolla voitaisiin yhdenmukaistaa tiedottamista ja ohjeistusta. Lisäksi tavoitteena on myös luoda pysyvä palautejärjestelmä edistämään työntekijöiden ...