HANKINTOJEN JOHTAMINEN JA ASIAKASTUTKIMUS WETTERI POWER OY:LLE - Klemola, Piia (Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu, 2011)
Tämä opinnäytetyö on tehty toimeksiantona Wetteri Power Oy:lle. Wetteri Power Oy:n toimialana on uusien Volvo kuorma-autojen myynti sekä kuorma- ja linja-autojen huolto- ja varaosapalvelu. Wetteri Power Oy toimii Pohjois-Suomen alueella. Työn tarkoituksena oli kartoittaa Wetteri Power Oy:n toimialueen kuljetusyritysten kaluston huoltopalvelu- ja varaosahankintoihin vaikuttavia tekijöitä sekä selvittää asiakasyritysten tyytyväisyyttä toimittajaan. Tavoitteena oli saada yksilöllistä ja merkittävää tietoa siitä, mitä asiakkaat pitävät tärkeänä ostopäätöstä tehdessään, mitkä tekijät vaikuttavat ostopäätöksen tekemiseen ja keitä ovat päätöksentekijät ostavassa organisaatiossa. Lisäksi kartoitettiin mahdollista varaosatoimituksien lisäpalvelun kehittämistarvetta. Tutkimusmenetelmänä oli kvantitatiivinen tutkimus. Tutkimus toteutettiin Webropol-työkalua apuna käyttäen verkossa toteutettuna suorakyselynä. Tutkimus suunnattiin Wetteri Powerin toimialueen suurasiakkaille. Tutkimuksella saatiin Wetteri Power Oy:lle yksillöllistä ja merkittävää lisätietoa sen asiakkaista, näiden ostokäyttäytymisestä ja asiakastyytyväisyydestä. Tutkimuksella selvitettiin lisäksi asiakkaiden ostoprosesseja ja ostopäätökseen vaikuttavat henkilöt. Tutkimuksen mukaan asiakkaat olivat keskimäärin tyytyväisiä niin kaluston huoltopalvelu- ja varaosahankintoihin vaikuttaviin tekijöihin kuin saamaansa palveluun Wetterillä. Varaosatoimituksien lisäpalvelun kehittämistarve oli tutkimuksen perusteella vähäinen, mutta herätti ajatuksen jatkotutkimusaiheesta. This was commissioned by Wetteri Power Oy. Wetteri Power Oy’s line of business is Volvo truck sales as well as servicing and spare parts service. Wetteri Power works in northern Finland. The aim was to identify Wetteri Power Oy's domain of transport equipment maintenance and spare parts procurement factors, as well as to determine customer satisfaction in supplier companies. The goal was to get unique and important information about what customers consider important when making a purchase decision, what factors affect the decision to buy, and who these decision makers are in the buying organization. In addition surveyed the possible further service development needs of the thesis spare parts delivery. The research method was a quantitative study. The study was conducted online as a direct inquiry using Webropol-tool. The study was aimed at Wetteri Power Oy's large customers. The study gave Wetteri Power Oy identified and significant additional information about their customers, their buying behavior and customer satisfaction. The study also examined customers’ purchasing process and the people affecting the purchasing decisions. The study shows that on average, customers were pleased with both equipment maintenance and parts procurement and the service they receive from Wetteri. Based on the study the need to develop the additional services of spare parts delivery was small, but raised the idea of further research on the subject.