Eräkokemuksia napapiirin pohjoispuolella : Eräkompassin markkinatutkimus - Ling, Merle (Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu, 2012)
Työn toimeksiantajana toimi kokkolalainen erämatkoja järjestävä yritys Eräkompassi Ay. Yritys on perustettu tammikuussa 2010 Kokkolassa. Heidän toiminta perustuu erämatkojen myyntiin Pohjois-Ruotsiin Norrbottenin alueelle sekä markkinointiin yksityisille ja yrityksille. Tässä työssä tehtiin markkinatutkimus toimeksiantajalle Eräkompassi Ay:lle. Tutkimusmuotona käytettiin kvantitatiivista eli määrällistä tutkimusta. Tutkimuksen perusjoukkona toimivat Suomen kalastus- ja metsästysseurojen jäsenet Opinnäytetyössä olevassa tutkimuksessa käytettiin kyselylomaketta, jossa on strukturoituja kysymyksiä, sekamuotoisia kysymyksiä ja avoimia kysymyksiä. Eräkompassin markkinatutkimuksessa selvitettiin, mitä kalastusta ja metsästystä harrastavat henkilöt haluavat kalastus- ja metsästysmatkoja tarjoavilta yrityksiltä. Tavoitteena oli selvittää, mitkä ovat tärkeitä markkinointialueita ja kenelle markkinointi kannattaisi suunnata. Tärkeä oli myös kyselystä saatujen palauteiden avulla parantaa yrityksen kotisivuja. Toimeksiantajan pyynnöstä esitelläänkin toimenpideehdotukset tutkimustulosten perusteella: Eräkompassin kotisivujen on luotava paremmin mielikuvia matkasta ja saada ihmiset haaveilemaan matkasta sekä olemaan valmis ostamaan matka kotisivujen perusteella. Markkinointikanavina kannattaisi käyttää Internetiä, alan lehtiä ja myös sosiaalisia medioita This thesis was made for Eräkompassi Ay, a small business from Kokkola which organizes hunting and fishing trips to northern Sweden. The company was founded in 2010 by Kim Nygård and Pekka Ollikainen. Their business idea is based on selling wild nature trips to Norrbotten, northern Sweden and also on marketing the local entrepreneur. In this thesis a market research for Eräkompassi Ay was made. For this, a quantitative method of research was used. The interviewees for this research were people who fish and hunt. The questionnaire had structured questions, mixed questions and open questions. The market research aimed at finding out and examining what kinds of trips fishermen and hunters wanted from the travel organizers. The goal was to find out where and to whom it would be useful to focus marketing. The results revealed that it is important for Eräkompassi to improve their homepages and thereby make a visualisation of the trip possible. Suggestions were that they should use different marketing channels, such as the Internet, hunting and fishing magazines and social media.