Avartamisen verkkokurssi - Laine, Ari (Saimaan ammattikorkeakoulu, 2012)
Opinnäytetyön tavoitteena oli luoda Etelä-Karjalan ammattiopistoon metalli-alalle Avarrustekniikan verkko-oppimiskurssi. Oppilaitoksessa on toteutettu joitakin verkkokursseja. Metallialalla koneistuksen perustutkinnossa ei vastaava kurssia ole saatavilla. Kurssi on valmistettu Etelä-Karjalan ammattiopiston Moodle- alustalle. Kurssiin on sen valmistusvaiheessa käyttöoikeus yrityksen ohjaavalla opettajalla ja tekijällä. Kurssiaineistoa avartamisen aihealueelta on vähän saatavissa. Kurssimateriaali on valmistettu suurelta osin tekijän omasta teksti- ja kuvamateriaalista. Kuvamateriaali on alan kirjallisuudesta, Etelä-Karjalan alueen yrityksissä kuvattuna sekä tekijän itse valmistamaa. Lisäksi kurssissa on linkityksiä työkalu-, kone- ja ohjelmistoyritysten sivuille. Materiaali on joiltakin osin ollut käytössä perinteisessä luokka ja työsali- opetuksessa. Kurssi on tarkoitettu Etelä-Karjalan ammattiopiston opiskelijoiden käyttöön. Kurssi soveltuu ammatillisen koulutuksen toisen asteen edistyneille ja motivoituneille opiskelijoille. Se soveltuu myös erittäin hyvin ammatilliseen koulutuksen jälkeisiin opintoihin. Tällaisia opintoja voisivat olla ammatillinen aikuiskoulutus ja oppisoppisopimuskoulutus. Kurssia ei vielä ole toteutettu verkkoympäristössä, joten kokemuksia kurssin toimivuudesta ei ole käytettävissä. The aim of this thesis is to create a web learning course on boring- technology for South Karelia Vocational College. The vocational school already had some existing web courses. Courses such as this to educate to a basic level in metal machining are not available. The course is designed on the Moodle platform of the South Karelia vocational college. The course is designed so that only the instructional teacher of the school, the student, and course administrator have user rights. There is little course material available on boring. The course ma-terial is prepared mainly from the author’s own texts and photographic material. Sketch drawings were prepared from literature on boring and CAD drawings were prepared by the author. Computer graphics are taken from South Karelian companies. Links to pages of tool, machine, and software companies are also in the course. Some parts of the material have been used in classroom and workshop teaching. The course is meant for the use of South Karelian Vocational students. The course is for students at the second stage of professional education who are suitably advanced and motivated. It is also prepared for studies after profes-sional school. These studies could be professional adult education and apprenticeship. The courses have not yet been used on the internet so experience of their functionality is not available.