Maaseutumatkailu - kestävyyslaji? : Näkökulmia kestävään matkailuun maaseudulla - Blinnikka, Petra; Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2012)
Millä teemoilla Suomi tunnetaan maailmalla? Joulupukki. Hullu kansa. Hevimusiikki. Lumi. Yötön yö. Revontulet. Luonto. Miksei Suomi voisi olla aidosti myös kestävän matkailun edelläkävijä vaikkapa maaseutumatkailussa? Kestävyys matkailussa on erittäin ajankohtainen ja puhutteleva aihe, joka on noussut esille yhä enemmän viime aikoina. Kestävä matkailu voidaan kuitenkin ymmärtää monin eri tavoin, mikä aiheuttaa haasteita teeman tarkastelulle ja kehittämiselle. Tämä julkaisu kokoaa yhteen vuoden 2011 aikana KESMA I (Kestävän matkailun liiketoiminnan kehittämismallin rakentaminen) – hankkeessa kerättyä ajankohtaista tutkimustietoa ja käytännön esimerkkejä kestävyyden eri näkökulmista maaseutumatkailussa. Näkökulmiksi on valittu ekologinen kestävyys sekä kulttuurinen kestävyys ja esteettömyys osana sosiaalista kestävyyttä. Julkaisu on tarkoitettu kaikille kestävästä maaseutumatkailusta kiinnostuneille, erityisesti yrittäjille, kehittäjille, kouluttajille ja opiskelijoille sekä päättäjille.