SantaPark Oy:n asiakastyytyväisyyskysely - Välitalo, Marjut; Taipale, Hanna (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2011)
Opinnäytetyömme tarkoitus oli selvittää SantaPark Oy:n asiakkaiden taustatietoja ja heidän kokemuksiaan SantaParkista. Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi SantaPark Oy, joka on Rovaniemellä Napapiirin tuntumassa sijaitseva vuonna 1998 avattu elämyspuisto. Selvitys tehtiin rajahaastattelun avulla, kvantitatiivisena tutkimuksena. Tutkimus suoritettiin kyselylomakkeella, johon oli lisätty avoimia kysymyksiä täydentämään vastauksia. Tutkimusaineisto kerättiin heinäkuun 2011 – elokuun 2011 välisenä aikana. Haastatteluihin vastasi yhteensä 228 SantaParkin asiakasta. Tutkimuksen teoreettisessa viitekehyksessä olemme käsitelleet matkailua käsitteenä, matkustusmotiiveja, veto- ja työntövoimatekijöitä, palvelumuotoilua sekä asiakassegmentointia. Asiakaspalautteen mukaan SantaPark koettiin hyvin tunnelmallisena kohteena, jossa asiakaspalvelu on tasokasta ja lämminhenkistä. Negatiivista palautetta SantaPark sai korkeasta hintatasosta sekä ravintolapalveluista. Our study was designed to determine SantaPark Ltd's customers' background information and their experiences about SantaPark. The thesis was commissioned by SantaPark Ltd, an adventure park, founded in 1998 and located near the Arctic Circle in Rovaniemi. The study was conducted using a border interview survey. The study was carried out as a questionnaire survey, with open questions added to supplement the answers. The data were collected in July 2011 - August 2011. The questionnaire was answered by 228 SantaPark customers. In the theoretical part of this thesis we the concept of tourism, travel motivations, attraction and push factors, service design and customer segmentation are discussed. According to customer feedback, SantaPark was experienced as a very atmospheric place with a high-quality customer service and warm hospitality. Negative feedback was given on the high price level as well as restaurant services.